06 / 05 / 2024

Mustafa Güler: Kütahya'da 135 noktada hasar tespiti gerçekleştirdik!

Mustafa Güler: Kütahya'da 135 noktada hasar tespiti gerçekleştirdik!

Tavşanlı Belediye Başkanı Güler: "Selin yaşandığı gün, 510 noktadan Kriz Masası'na ihbar geldi. Bu ihbarlardan 450 noktaya 30 saatlik zaman dilimi içinde ulaştık. Buralardan şimdiye kadar 135 noktada hasar tespitlerini gerçekleştirdik" dedi




Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede 5 gün önce meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak 510 noktadan 135'inde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.


Güler, makamında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'da meydana gelen kuvvetli yağış ve sel felaketi sonrası yapılan çalışmalar ile hasar tespitlerine ilişkin bilgi verdi.


 Felakette can kaybının yaşanmaması ve hasarla sonuçlanmasının teselli kaynağı olduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:


''Selin yaşandığı gün, 510 noktadan Kriz Masası'na ihbar geldi. Bu ihbarlardan 450 noktaya 30 saatlik zaman dilimi içinde ulaştık. Buralardan şimdiye kadar 135 noktada hasar tespitlerini gerçekleştirdik. Bodrum ve bina girişlerinde meydana gelen sıkıntılar vardı. Oralarda tam anlamıyla sıkıntı ortadan kalkmış vaziyette." 


Güler, özellikle Hanımçeşme bölgesinde Çevre Yolu ile birleşen Kanlıdere'nin ayağının, Yaylacık bölgesinden gelen aşırı yağmurun su batağını da sürüklemesiyle bu yükü kaldırmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: 


"Ayrıca aynı bölgede gelişigüzel atılan, moloz yığınları da bu tıkanmaya olumsuz etki yaptı. Moloz yığınları, olduğu gibi bu bölgeye yığıldı. Tabiat bir yerde, bizden intikamını almış oldu. Görsellere baktığımız zaman göreceğiniz manzara, Kanlıdere'nin geçtiği güzergahta poşetler, inşaat atıkları yoğun bir şekilde görülmekte ve bizde belediye olarak bu olaydan çok büyük ders çıkardık. İnşallah, bundan sonraki dönem içerisinde dere yataklarında bu tür olayların olmaması adına gerekli çalışmaları ve tedbirleri alacağız.''


Güler, felakette birçok aracın da hasar gördüğünü sözlerine ekledi.


AA




Geri Dön