29 / 04 / 2024

Mustafa Tekçe: Kilis'te memurlar için bin konutluk proje yapacağız!

Mustafa Tekçe: Kilis'te memurlar için bin konutluk proje yapacağız!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan Adayı Mustafa Tekçe, kiralık konut bulma konusunda sıkıntı yaşayan tüm polis ve memurlar için, Kilis'te bin konutluk bir projeyi hayata kazandıracaklarını ifade etti...




Büyük Birlik Partisi (BBP) Kilis Belediye Başkan Adayı Mustafa Tekçe, kiralık konut bulma konusunda sıkıntı yaşayan tüm polis ve memurlar için, Kilis'te bin konutluk bir projeyi hayata kazandıracaklarını ifade etti.


Kilis'te mülteci akınından dolayı baş gösteren boş konut sıkıntısının en çok tayinle bu şehre gelen kamu çalışanlarını mağdur ettiğini kaydeden BBP Kilis Belediye Başkan Adayı Mustafa Tekçe, “2 yıl içerisinde başta polislerimiz olmak üzere tüm kamu çalışanlarımız için yaklaşık bin hanelik bir toplu konut hamlesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.


Suriyeli mültecilerin şehirde bulunan birçok konutu kiralamasından veya satın almasından dolayı Kilis'te ciddi bir barınma sorunun ortaya çıktığına dikkat çeken Tekçe, “Son 2 yılda özellikle emlak piyasasında inanılmaz bir yükseliş ve buna paralel olarak kiralık ev sorunu yaşanmakta. Mültecilerin tetiklediği bu durum en fazla şehre tayinle dışarıdan gelen kamu çalışanlarını etkilemekte. Ev bulmakta zorlanan veya fahiş fiyatlarla ev kiralamak zorunda kalan başta polislerimiz olmak üzere tüm memurlarımız için ilk etapta belediye bünyesinde bin hanelik bir konut projesinin startını vereceğiz. Belediye başkanlığına seçilmemiz durumunda memurlarımız bu şehirde hiç bir şekilde barınma sıkıntısı yaşamayacaklar” diye konuştu.




Doğu Rehberi


Geri Dön