05 / 05 / 2024

Müteahhide özel akreditasyon!

Müteahhide özel akreditasyon!

Bakan Çağlayan: Yurtdışı müteahhitlere akreditasyon sistemi getireceğiz" dedi



Dış Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine yeni sistem getireceklerini söyledi. Türkiye'den çantasını alıp yurtdışına gidenlerle, başka ülkelerde yatırım yapan işçi çalıştıranları ayıracaklarını dile getiren Çağlayan, "Akreditasyon sistemiyle müteahhitlik hizmeti alacakların bizim kontrolümüzden geçmesini sağlayacağız." diye konuştu.

50 MİLYAR $ HEDEFİ
'Dünyayı İnşa Edenler' başlıklı toplantıya katılan Çağlayan, mevcut olan 23,7 milyar dolar yurtdışı müteahhitlik hizmetlerini 3 yılda 50 milyar dolara çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda yurtdışı müteahhitlik hizmetlerini masaya yatıracaklarını kaydeden Çağlayan, teminat mektubu sorunun çözülmesi için sistemde bazı değişiklikler yapılması düşüncesinde olduğunu vurguladı. Çifte sosyal güvenlik primi konusunu da Çalışma Bakanı ile görüşeceklerini belirtti.
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Müteahhitlere teminat müjdesi

İnşaat sektörü temsilcileri, sektörün işgücü maliyetleri ve bankalardan teminat mektubu temin etme sorunlarından dolayı rekabet güçlerinin kırıldığı serzenişinde bulundu.

Devlet Bakanı Zafer Çağalayan, gelecek üç yılda müteahhitlik sektörünün teminat mektubu sorununu çözerek en az 50 milyar dolarlık iş hacmine ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. İntes ile Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen `Dünyayı İnşa Edenler' Konferansı'na 9'uncu Cumhurbaşakanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan katıldı. Zafer Çağlayan, dünyadaki en büyük 225 müteahhitlik firması arasında, 23 Türk firmasının bulunduğunu belirterek, "Bu noktada müteahhitlik sektörüne de sonuna kadar güveniyoruz. Daha fazla gelişmesi için strateji oluşturmak ve sorunların çözümü için çalışıyoruz" diye konuştu.

Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda işlemlerin daha hızlı yürütülmesi için yeni bir organizasyona gidildiğini ve her ülke için ayrı masalar oluşturulduğunu açıklarken, "Artık dış ticaret değil, ülke uzmanları yetiştireceğiz. Bu masalarda, o ülkelerdeki işlerle ilgili her türlü projeksiyonlar yapılacak" dedi.
Radikal


Geri Dön