11 / 10 / 2024

Müteahhitler, Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili olmasını istemiyor!

Müteahhitler, Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili olmasını istemiyor!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki Emlak Dünyasından Neler Oluyor adlı bugünkü köşesinde "Bayraktar için kritik haftalar" başlıklı yazıyı kaleme aldı. 12 Haziran'da yapılacak 24. dönem Milletvekili Genel Seçimi için 'seçim süreci' başladı...




Adaylar adaylıklarını açıkladı. Ancak kesin aday listeleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Gayrimenkul sektörünün önemli isimlerinden olan Erdoğan Bayraktar da, TOKİ'den istifa edip AK Parti'den adaylığını koymuştu. Bundan sonrası ise muamma... Kesin adaylar açıklandığı zaman, Bayraktar'ın durumu da belli olacak. Teşbihte hata olmasın; dananın kuyruğu önümüzdeki günlerde kopacak! Ancak kulislerde hararetli bir dedikodu dolaşıyor şu kritik günlerde. Güya, Karadenizli müteahhitler 'Bizi batırdı' diyerek, hemşehrileri olan ' Erdoğan Bayraktar'ın milletvekili olmasını istemediklerini her yerde söylüyorlarmış. Malum son kararı verecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan da Rizeli, Karadeniz'in esintilerine duyarlı. Bakalım neler olacak...

Bundan sonrası için ise iki senaryo mevcut. Bunlardan ilkine göre, eski  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın ismi adaylık için kesinleşirse, bu bakan olacağı anlamına gelir. Eğer ki üstelerde ismi bulunmazsa, TOKİ Başkanlığı'na dönmesi de zor olabilir. Bu durumda da TOKİ için yeni bir isim gerekiyor. Çok merak edilen başka bir husus ise, bu durumda başkanın kim olacağı. Bunun için de, iki işim gündemde. Biri başkanlık görevini şu anda vekaleten yürüten Haluk Karabel. Diğeri ise eski GYODER Başkanı şimdiki ULİ Türkiye Başkanı Haluk Sur. TOKİ Başkan Vekili Haluk Karabel'in başkan olmasını uzun yıllardır devam eden kader birliklerinden dolayı TOKİ camiası istiyormuş. Haluk Sur'un başkan olmasını ise SPK Başkanı Vedat Akgiray destekliyormuş. Önümüzdeki günlerde neler olacak, hep birlikte göreceğiz!

Tahincioğlu, Barut ve Özkök ortaklığı

Geçen ay, çok bereketli inşaat sektöründe yeni bir şirket daha kuruldu., Adı Ota Antakya Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketi. Şirket kurucuları ise çok tanıdık isimler. Tahincioğlu Holding'in CEO'su Özcan Tahincioğlu, Abdi İbrahim İlaç'ın sahibi Nezih Barut ve Mar Yapı'nın patronu Münir Özkök.

Yaklaşık bir yıl önce bu ortaklıktan 80 milyon TL sermayeyle TAO Gayrimenkul doğmuştu. Şimdi bu TAO, TOKİ ihalelerinde öne çıkmaya başladı. Ortaklar, şimdi ise başka bir şirketle faaliyet göstermeye hazırlanıyor. Söz. konusu şirket 7 milyon TL sermaye ile 21 Mart'ta kuruldu.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön