28 / 07 / 2024

Müteahhitler için sertifika programı geliyor!

Müteahhitler için sertifika programı geliyor!

İş kazalarının tartışıldığı şu günlerde sektörde eğitim ihtiyacının zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, "Müteahhit, işçi, iş güvenliği uzmanı ve yasaları düzenleyecek devlet ekseninde bir eğitim istiyoruz" dedi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!



İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektördeki herkesin tepeden tırnağa eğitimden geçirilip yaptığı işin sorumluluğu hakkında bilgi sahibi olmasına imkan sağlanmasını istedi. İnşaat Müteahhitleri Odaları Birliği Kanun Tasarısı'nm 44 yüdır yasalaşmadığını, müteahhitliğin tanımının yapüması ve standartlarının belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tellioğlu, sektörün, ekonominin yaklaşık yüzde 25'ini elinde bulundurduğuna işaret etti. 


İş kazalarının tartışıldığı şu günlerde sektörde eğitim ihtiyacının zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, "Müteahhit, işçi, iş güvenliği uzmanı ve yasaları düzenleyecek devlet ekseninde bir eğitim istiyoruz" dedi. 


Türkiye'de 300 binin üzerinde müteahhit olduğunu hatırlatan Tellioğlu, bunlardan 100 binin ise meslekle ügisinin olmadığım ileri sürdü. Eğitim çalışmasıyla sektördeki çürük elmaların temizleneceğini aktaran Tellioğlu, şöyle konuştu: "Müteahhitlik sistemine ilişkin bir müfredat hazırlamaya çalışıyoruz. Bunu ders kitabına dönüştüreceğiz ve üniversitelerle protokol imzalayacağız. 


Akademisyenler müteahhitlere ders verecek. Başarüı olanlar sertifika alacak. Bazı üniversiteler bizimle temasa geçti. Sektördeki önemli bir boşluk giderüecek. Bu tek başma olmaz buna uygun yasal düzenleme ve iş güvenliği uzmanı yetiştirilmeli. Tepeden tırnağa herkes eğitimden geçirilip, yaptığı işin sorumluluğunu bilmesi gerekir."


Dünya 


Geri Dön