28 / 07 / 2024

Müteahhitler için yeni sertifika

Müteahhitler için yeni sertifika

İş kazalarının tartışıldığı şu günlerde sektörde eğitim ihtiyacının zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, "Müteahhit, işçi, iş güvenliği uzmanı ve yasaları düzenleyecek devlet ekseninde bir eğitim istiyoruz" dedi...

İnşaat sektöründe yeni hamle! Tasfiye hakkı kamu müteahhitleri için can suyu olacak!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni değerlendirerek, ''kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir.” dedi.

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

TOKİ Yalova 2023 projesi için yeni tarih açıklandı! 717 konutluk yeni proje müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Yalova 2023 projesi için yeni tarih açıklandı. TOKİ'nin 717 konutluk yeni projesi merkez ilçesinde yükselecek.

Tarımda arabuluculuk: Sorunlarınızı çözmek için yeni zorunluluk nedir ve nasıl işler?

Tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklar için yeni bir dönem başladı. Artık bugünden itibaren açılacak davalarda arabuluculuk yoluna başvurmak gerekecek. Bu yeni uygulama, tarım sektöründeki kişileri yakından ilgilendiriyor. İşte tarımda arabuluculuk uygulamasının detayları...

İnternetten konut ve araç alıp satacaklar dikkat! İnternetteki emlak ve araba ilanları için yeni düzenleme!

Son zamanlarda fahiş bir şekilde artan ev ve araba fiyatlarını dizginlemek amacıyla hükümet adım attı. Bu kapsamda, internete verilen ilanlar için yeni şartlar getirildi.

EYT bekleyenler için yeni fırsat: 10 yıl erken emeklilik imkanı!

Son gelen müjdeli haberle birlikte EYT (Erken Yaşta Emeklilik) hayali kuranlar için yeni bir fırsat doğuyor. Sigorta girişi tarihi dikkate alınarak emekli olamayanlar, artık 10 yıl erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler. 

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Dev bankadan gümüş için yeni tahmin geldi! Gümüş fiyatları tam bu kadar olacak!

ABD merkezli bankacılık devi Citigroup gümüş fiyatı için yeni tahmin geldi. Gümüş fiyatları tam bu kadar olacak? İşte gümüş tahmini son dakika...

Müteahhitler için yeni sertifika Haberi

Müteahhitler için yeni sertifika


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, sektördeki herkesin tepeden tırnağa eğitimden geçirilip yaptığı işin sorumluluğu hakkında bilgi sahibi olmasına imkan sağlanmasını istedi. İnşaat Müteahhitleri Odaları Birliği Kanun Tasarısı'nm 44 yüdır yasalaşmadığını, müteahhitliğin tanımının yapüması ve standartlarının belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tellioğlu, sektörün, ekonominin yaklaşık yüzde 25'ini elinde bulundurduğuna işaret etti. 


İş kazalarının tartışıldığı şu günlerde sektörde eğitim ihtiyacının zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, "Müteahhit, işçi, iş güvenliği uzmanı ve yasaları düzenleyecek devlet ekseninde bir eğitim istiyoruz" dedi. 


Türkiye'de 300 binin üzerinde müteahhit olduğunu hatırlatan Tellioğlu, bunlardan 100 binin ise meslekle ügisinin olmadığım ileri sürdü. Eğitim çalışmasıyla sektördeki çürük elmaların temizleneceğini aktaran Tellioğlu, şöyle konuştu: "Müteahhitlik sistemine ilişkin bir müfredat hazırlamaya çalışıyoruz. Bunu ders kitabına dönüştüreceğiz ve üniversitelerle...