21 / 05 / 2024

Mutfaklarda dikkatli olun! Gıda fiyatları el yakıyor

Mutfaklarda dikkatli olun! Gıda fiyatları el yakıyor

Yükselen enflasyonlar beraber gıda fiyatlarına gelen zamlar 2022'de marketlere büyük etki ederken, Açıklanan son enflasyon rakamlarının akabinden 2023 yılında da  ürünler yine zamlanmıştı. Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) vesilesi ile hazırlanan küresel gıda ücret endekisinde düşüş 11'inci aya kadar t



TÜRKİYE'DE FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) aracılığı ile paylaşılan veriler dikkat çekerken FAO Şeker ücret Endeksi de büyük alaka gördü. Şubat ayında aylık olarak  yüzde 6,9 yükseliş gösteren şeker ücret endeksi son altı ayın en yukarı seviyesinde yer aldı. FAO bitkisel yağ ücret endeksi ise şubat ayından bir evvelki aya göre yüzde 3,2'lik bir gerileme yaşadı. FAO süt ürünleri ücret endeksi ise ay süresince yüzde 2,7 civarlarında düşüş gerçekleştirdi. FAO et ücret endeksi ise aylık baz ele alındığında yüzde 0,1 seviyesinde düşüş kaydetti.

Mutfaklarda dikkatli olun! Gıda fiyatları el yakıyor

GÜNCEL ENFLASYON VERİLERİ

Türkiye'de kısa bir zaman evvel açıklanan enflasyon verileri ile beraber dikkat çekti. Gıda enflasyonu şubat ayı ile beraber ENAG aracılığı ile açıklanan verilere göre yüzde  7,37 civarında artış gösterirken senelik bazda ise yüzde 69,33 oranında yükseliş gerçekleştirdi. TUİK aracılığı ile açıklanan verilere göre ise aylık olarak yüzde 3,15 yükseliş gösterirken senelik bazda yüzde 55,18 seviyelerinde artış gösterdi. Bu durumda ise gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Tarım girdi enflasyonu ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarında artış görülüyor.

İşte altının göreceği dip fiyat! Aman bu tarihe dikkat! Piyasa uzman Tunç Şatıroğlu uyardı! 

Her haneye 3.300 TL girecek! Resmen açıklandı! Bu habere hemen bakın

Bakanlık ard arda duyurdu! Bu listede ismin varsa 4.336 TL alacaksın! Bu habere hemen bakın!

Geri Dön