29 / 04 / 2024

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 



Yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a konuştu. Görür, İstanbul için korktuğunu ve endişe duyduğunu söyleyerek İstanbul'un depreme hazır olmadığını aktardı. 

DEPREM'DE YARDIM İSTEDİ!

Naci Görür, 6 Şubat gecesi enkaz altında kalan tanımadığı bir kadının kendisini görüntülü olarak aradığını,  kızıyla birlikte olduğunu ve kendisinden yardım istediğini açıkladı. Görür, kadının "Profesör, lütfen bizi kurtarın" dediğini hatırladığını ve sonrasında telefonun kesildiğini belirtti. Yaşanılan büyük depremin herkeste iz bıraktığına değinen Görür çok üzgün olduğunu ve saatlerce ağladığını açıkladı. 

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM!

Bu depremlerin Türkiye'nin modern tarihindeki en ölümcül depremler olduğunu belirten Görür, o gün yaşanan katliamın boyutları netleştikçe gördüğü yıkımdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Görür, yetkililerin felaket hakkında uzun zamandır uyarılmasına rağmen tedbir almamasına tepki gösterdi. 

Yer Bilimci profesör, "Jeologlar olarak bu depremin gelmekte olduğunu söylemekten ve yazmaktan yorulduk" ve "kimse tepki vermedi" diye ekledi. 

Naci Görür den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

"İNSANLAR HÜKÜMETE GÜVENMİYOR"

Görür NYT'ye verdiği röportajda kendisine sosyal medyadan gelen mesajları da okudu. Mesajlarda insanların depremlerden ne kadar korktuğunu ve ne yapmaları gerektiğini bilmediklerini aktardı.

Soruların neden kendisine sorulduğu konusunda ise Görür, insanların hükümete, üniversitelere veya afet yardım kuruluşlarına güvenmediklerini belirtti.

Bütün mesajlara dönmeye çalıştığını ve bunun "Bu, insanlara ölmemeleri için bir yol göstermek" olduğunu ifade etti.

"İSTANBUL DEPREME HİÇ HAZIR DEĞİL''

Yıllardır kamuoyuna yaptığı uyarılarına rağmen  Türkiye'nin depreme hazırlık düzeyini artırmada sesinin ne kadar fark yarattığı konusunda Görür "Çok fazla etkisi olduğunu sanmıyorum" dedi ve "Ne halk düzeyinde ne de yerel yönetimler düzeyinde" diyerek İstanbul'un depreme hazır olmadığını anlattı. 

Özellikle İstanbul için endişe duyduğunu belirten Görür "İstanbul hiç hazır değil" ded ve açıkladı. Görür '' çöken binaların on binlerce insanı enkaz altında bırakacağını ve şehrin dar yollarını tıkayarak kurtarma çalışmalarını ve yardım dağıtımını engelleyeceğini ifade ederek "İstanbul'da kaos olur"  ifadelerini kullandı.

Son dakika deprem oldu! 3.1 büyüklüğünde korkutan deprem! 

Kentsel dönüşümde kritik karar: Dönüşümü engelleyenlere para cezası uygulanacak!

 


Geri Dön