05 / 05 / 2024

Nakit avansta talep patlaması yaşanıyor!

Nakit avansta talep patlaması yaşanıyor!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaç kredileri haricinde bir başka borçlanma yöntemi de olarak nakit avans yöneliyor. Merkez Bankası yükselen nakit avans kullanımına sınırlama getirmiş ancak gelen eleştiriler sonrası nakit avans kullanımına getirilen kısıtlamayı kaldırmıştı.



İhtiyaç kredilerinde faiz oranları arttıkça nakit ihtiyacı olan yurttaşlar taksitli nakit avansa yöneldi. Kredi kartından çekilen nakit avansa kısıtlama getiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelen eleştirilerden sonra geri adım atarak kısıtlamayı kaldırdı. Her bankaya göre farklı oranlardaki nakit avans limiti ve vade sayısını, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimden önce nakit avans olarak kullandırılabilen pek çok banka tutarları azaltmaya ve vadeleri kısaltmaya başlamıştı. 

Nakit avansta talep patlaması yaşanıyor!

NAKİT AVANS FAİZ ORANI YÜZDE 1.36’U GEÇEMEZ

encazip.com’un haberine göre, nakit avans faizi bankalar tarafından üç ayda bir TCMB tarafından belirlenen akdi faiz oranını geçmeyecek şekilde belirleniyor.  Dönemsel düzenlenen kampanyalarda sıfır faize kadar nakit avans veren bankalar da olabilirken nakit avans faizi, Merkez Bankasınca belirlenen tavan oranı geçemiyor. Merkez Bankası kararına göre hali hazırda aylık yüzde 1.36 faiz oranıyla nakit avans kullanılabiliyor.

İşte detaylar...


Geri Dön