28 / 04 / 2024

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için toplantı gerçekleşti!

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için toplantı gerçekleşti!

Narlıdere'nin dört mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için vatandaşlar bir araya geldi. 



İzmir’in Narlıdere ilçesinde Atatürk, Narlı, İnönü ve Çatalkaya mahallelerinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçecek. Evrensel'de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilen projenin askı süreci sürerken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin konuyla ilgili ilk defa halkla buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya mahallelerin muhtarları ve hak sahipleri katıldı. Belediye Başkanı Ali Engin, projenin hayata geçmesi durumunda yeni binaların sağlıklı ve güvenlikli olacağını dile getirdi. Toplantıda konuşan yurttaşlar ise plan notlarında yer alan emsal artış bedellerinin ve inşaat giderlerinin hak kaybına neden olacağını söyleyerek değiştirilmesi talebinde bulundu.

"TEMSİLCİMİZ TEHDİT EDİLDİ”

Çatalkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Esen, “Dün İkinci İnönü temsilcisinin evine yabancı iki kişi gelip, kızından evdeki itiraz dilekçelerini istemiş. Arkadaşları olduğunu düşünerek vermiş. 30’a yakın dilekçeyi alan kişiler hepsini yırtıp kızına fırlatmış. Bizi tehdit edenleri buradan Başkan'ın ve muhtarların kınamasını istiyoruz. Aksi halde hukuksal süreç başlatır, Belediye önünde basın açıklaması yaparız” dedi.

Narlıdere de kentsel dönüşüm için toplantı gerçekleşti!

"SÜRECİ ŞEFFAF YÜRÜTMEDİNİZ”

Proje hazırlanırken hak sahipleriyle paylaşımda bulunmamasına tepki veren Esen, şunları söyledi: “Bu geç kalınmış toplantı, bize sürecin şeffaf yürütülmediğini gösteriyor. 'Sizinle beraber karar vereceğiz' diyorsunuz ama Bakanlığın onayladığı projeyi halk daha yeni gördü. Proje için belediyenin yeni komisyonlar kurmasını istemiyoruz. Mahallemizde yaşamayan kimseyle bu süreci işletmek istemiyoruz. Halihazırda kurulan dernek ve kooperatiflerle devam edilmesine buradaki insanlar karar vermeli. Ayrıca planın teknik yönlerini bizi temsil eden uzmanlarımızın da olduğu bir görüşmeyle konuşmamız gerekiyor.”

İTİRAZ DİLEKÇELERİ TOPLANIYOR

Dört mahallede askıya çıkan plana karşı itiraz dilekçeleri almaya devam ederken, salona gelen hak sahipleri de itirazlarına sonuna kadar devam edeceklerini dile getirdi.

İzmir Narlıdere'de gündem kentsel dönüşüm!


Geri Dön