16 / 05 / 2024

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

Değerli metal lityuma yatırım yapanlar 1 senede tam yüzde 434 kazandı.  Açıklanan rakamlara göre, lityum bu performansıyla hem altını hem de gümüşü solladı...



TİTANYUM İKİNCİ OLDU

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, lityumdan sonra açıklanan resmi rakamlara göre, en güçlü getiri yüzde 108 ile titanyumdan elde edilirken, altın ve gümüş yatırımcılarını da oldukça üzdü. Trading Economic tarafından açıklanan resmi verilere göre altının ons fiyatı 1.706 dolara kadar geriledi ve son bir senede yüzde 5.75 düşüş gösterirken, 18 dolar seviyelerine gerileyen ons gümüş fiyatı geçen yıla göre yüzde 27.16 oranında düştü.

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

TALEP ARTIYOR

Değerli metallerde yaşanan düşüşte dolar endeksinin son 20 senenin zirvesine çıkması etkili olurken, yükselen faiz oranları altın ve gümüşe olan iştahı da azalttı. Yine merak edilen verilere göre, bakır son bir senede yüzde 25.3 düşüş gösterirken, platin de yüzde 22.8 düşüş gösterdi. Çelikte senelik düşüş 27.9'u, demir cevherinde ise yüzde 54.8'i buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön