04 / 05 / 2024

Ne altın ne dolar ne de euro! 2 ay sonra uçuyor! Buna yatırım yapan 2 ay sonra köşeyi dönecek

Ne altın ne dolar ne de euro! 2 ay sonra uçuyor! Buna yatırım yapan 2 ay sonra köşeyi dönecek

Fed'in açıkladığı son tutanakların ardından piyasalarda hareketlilikler başladı. 2 ay sonra; ne altın, ne dolar ne de euro. Buna yatırım yapan köşeyi dönecek.



2 AY SONRA KÖŞEYİ DÖENCEKSİNİZ

2023 yılı için yapılan tahminler gümüş fiyatları için oldukça iyimser. 

Finans piyasalarının seyri konusunda tahminleri yakından takip edilen Investinghaven analistleri, gümüş fiyatının 2023'yılında 34.70 dolarlık hedefini gerçekleştireceğini söyledi.

Bundan sonra ise gümüş fiyatında tüm zamanların en yüksek seviyesi gündeme gelecek. 

Analistler, gümüş fiyatlarındaki artış beklentilerine gerekçe olarak ABD Doları da zirve yapacak.  Ayrıca gümüş piyasasındaki vadeli pozisyonların da 2023 yılında güçlü yükselişe işaret ettiğine dikkati çektiler.

Analistler 2022 beklentilerine henüz ulaşılmadığını, bunun da 2022 hedeflerinin 2023’e ertelendiği anlamına geldiğini belirttiler.

2021 ve 2022 gümüş fiyat tahminlerimizin 2023 yılında gerçekleşeceğine inanan Investinghaven analistleri, 40 dolar ve üzeri uzun vadeli tahminlerinin en geç 2024 yılında yakalanacağına inandıklarını ifade ediyorlar.

 Ne altın ne dolar ne de euro! 2 ay sonra uçuyor! Buna yatırım yapan 2 ay sonra köşeyi dönecek

GÜMÜŞ TALEBİ GERİ DÖNÜYOR

2019 yılında tüm gümüş türlerinin ithalatı 5.970 ton olarak gerçekleşti. Fakat 2020 yılında kapanmalar uygulandıktan sonra bu oran yüzde 63 azalarak 2.220 tona düşmüştü.

Ancak bu yıl 2018 seviyelerine geri dönülüyor. Yerel gümüş ETF’lerinin talebi ve mücevher sektöründeki toparlanmayla yarı mamul ithalatı pandemi öncesi seviyelerin 7.5 kat üzerine yükseldi.

''Elimizdeki gümüşler satalım mı, bekletelim mi?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Sakın sakın

Elinde gümüş olanlar sakın şimdi satmayın! İslam Memiş uyardı! Gümüş fiyatları...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön