17 / 06 / 2024

Ne yapmak gerekir? Borsaya gireceklere tavsiyeler! 

Ne yapmak gerekir? Borsaya gireceklere tavsiyeler! 

Borsa ve borsa yatırımcısı olmak pek çok insanın merak ettiği bir durum. Ancak önemli olan birkaç önemli tavsiyeyi dikkate almak. İşte borsa yatırımcısı olmak isteyenlere tavsiyeler. 



BORSA NEDEN UZUN VADEDE RAKİPSİZDİR?
Gelin bir de hisse bazında da bakalım. Örneğin SaSa’ya bir yatırımcı son 10 yılda, her yıl bugün, istisnasız 100 TL yatırmış olsaydı bugün 4148.96 adet SaSa hissesinin toplam değeri 219 bin 65 TL idi. Eğer her ay 50 dolar karşılığı TL yatırılsaydı bu rakam 251 bin TL olacaktır. 100 dolarda ise 500 bin TL’den fazladır. 1000 dolarda 5 milyon TL'dir. Kıyaslama olması açısından eğer aynı süreçte her yıl 1000 TL’lik dolar alıp kenara koymuş olsaydınız bugün sadece 3100 dolarınız yani aşağı yukarı 56 bin TL paranız var idi.

Her yıl 1000 dolar alıp kenara koymuş olsaydınız ise ulaşabileceğiniz maksimum birikim 180 bin lirayı geçmeyecek. İşte borsa uzun vadede neden kârlıdır ve rakipsiz ve sorusunun en net örneği. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası, Anayasa’da yapılacak değişiklikler başta olmak üzere ekonomi ve hukuk işleri komisyonunun yaptığı çalışmalar da gözden geçirilecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön