17 / 05 / 2024

Ne zaman emekli olabilirsiniz? Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama ekranı!

Ne zaman emekli olabilirsiniz? Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama ekranı!

Aktif çalışma hayatı içinde bulunan milyonlarca kişi, emekli olacakları tarihi heyecan içinde beklerken, bir yandan da emekli olabilmek için kanunen gerekli şartların neler olduğunu merak ediyor. İşte ne zaman emekli olabilirim sorusunun yanıtı ve konu hakkında merak edilen detaylar...



Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çalışanların emekli olabilmesi için ayrıca, prim ödeme işlemi dışında gerekli görülen yaş sınırını tamamlamış olmaları ve belirli bir süre hizmet süresi geçirmeleri yeterli oluyor. SGK'lılar için emekli olma şartlarını Sigorta başlangıç tarihi belirliyor. İlk sigorta girişinize göre emeklilik yaşınız ve ödeyeceğiniz prim miktarı ortaya çıkıyor.

 Ne zaman emekli olabilirsiniz? Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama ekranı!

Emeklilik şartları zaman zaman devlet tarafından tekrar düzenleniyor örneğin; 1999 yılında emeklilik şartları yenilendi ve ilk kez 8 Eylül 1999'dan sonra sigorta girişi olanlar için emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60 oldu. Bundan sonra yapılan yeni düzenleme ile ise 30 Nisan 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlar için emeklilik yaşı 2036 yılından sonra her yıl bir yaş artırılarak erkeklerde ise 2044 ve sonrasında kadınlarda ise 2048 ve sonrasında 65'e yükseltildi. Ayrıca, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısı da yükseltildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön