29 / 07 / 2024

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikasında ısrarının devam etmesinin olanaksız hale geldiğine işaret eden uzmanlar, iktidara kim gelirse gelsin yeni bir para politikasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasında ısrarında devam etmesinin olanaksız hale geldiğinin altını çizen uzmanlar, iktidara kim gelirse gelsin yeni bir para politikasına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapıyor.

Bir süredir, seçim stresiyle beraber döviz kurlarında ciddi bir enerji birikimi meydana geldiğini ifade eden ekonomistler, bu durumun seçim sürecinde ikili kurun belirgin bir biçimde ortaya çıkması ile beraber kendini gösterdiğine işaret etti. Döviz piyasalarında bankalar arası piyasalarda alım-satım makasının yüzde 9 oranlarına çıkmasıyla beraber para piyasalarının nabzı Kapalıçarşı'da atmaya başlarken, analistler pazartesi günü için “kırmızı pazartesi olacak” şeklinde değerlendirmeler yapıyor.

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

GRAM ALTIN ÇARŞIDA 1.500 LİRA SINIRINDA

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar gram altının satış fiyatı bu hafta yüzde 0.72 seviyesinde değer kazancı ile beraber 1.267 liraya çıktı ama altında da ikili fiyatlama hafta ağırlığını hissettirdi. Artan talebin etkisi ile beraber Kapalıçarşı'da fiziki gram altının fiyatı 1.480 TL’den haftayı tamamlamış oldu. Bu nedenle, altın fiyatlarında 213 liralık bir makas oluştu.

İslam Memiş’ten flaş iddia! Seçimler ikinci tura kalırsa piyasalarda neler olacak?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur’luya zam müjdesi! İşte temmuz zammı takvimi!

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alınacak!

 


Geri Dön