12 / 10 / 2024

Nemrut, 5 yıldızlı otel değil butik ve konsept oteller istiyor!

Nemrut, 5 yıldızlı otel değil butik ve konsept oteller istiyor!

Adıyamanın stratejik planı için 10 madde ortaya çıktı. Adıyaman Turizm Hamlesi etkinliği kapsamında geçen hafta sonunda düzenlenen toplantılar, şehrin oluşturmak istediği turizm yol haritasına stratejik bir ışık tuttu




Etkinlikler sonrasında Adıyaman turizmdeki geri kalmışlığını fırsata dönüştürmeli: 5 yıldızlı otellerde sudan ucuza kalan turistler yerine, kaliteli konsept ve butik otellere,  kültür turizmine yönelmeli görüşü ağırlık kazandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükarslan da sempozyumda dile getirilen bütün önerilerin, Adıyaman Turizm Hamlesinin stratejik planlamasına ışık tutacak çok değerli katkılar içerdiğini belirterek, Adıyaman bu öneriler ışığında oluşturacağı doğru stratejiyle, turizmde çok hızlı ve verimli bir şekilde ilerleyerek, arayı hızla kapatacak dedi.

Uzmanların panellerde dile getirdiği görüşler, şehrin turizm gelirlerini artırmada nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ortaya çıkardı. Turizm yatırımcıları, tur operatörleri ve diğer turizm uzmanlarının önerileri şu 10 maddede toplandı:

1. Turizmde doğru stratejik gelişim ve doğru pazarlama için turizm profesyonellerinden hizmet alınmalı.
2. Stratejik bir master plan oluşturmak için mutlaka kaynak ayrılmalı. Ve her adım bu plana göre atılmalı.
3. Konaklamada 4-5 yıldızlı oteller yerine butik ve konsept otellere yönelinmeli.
4. İnsan kaynakları yönetimi ve eğitimler çok önemli. Eğitimli personele yatırım yapılmalı.
5. Beklentileri değişen tatilcilere, yeni yaşam ve deneyim alanları sunulmalı.
6. Turizm ürünleri sürdürülebilir ilkeleri çerçevesinde, doğa ve insana saygılı olmalı.
7. Doğayla barışık pansiyon işletmeciliği ve kampingler geliştirilmeli.
8. Turistler için kaliteli ve otantik alışveriş, yeme içme ve eğlence mekanları oluşturulmalı.
9. Antalya - Adıyaman arasında uçak seferleri başlatılmalı.
10. Tanıtım ve iletişim çalışmaları profesyonel hizmet alınarak yürütülmeli.

Yatırımcı ve operatörler
Adıyamanda buluşmuştu

Adıyaman Belediyesi öncülüğünde Adıyaman Valiliği, Başbakanlık Tanıtma Fonu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), Adıyaman Üniversitesi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) işbirliğiyle geçen hafta sonunda Adıyaman Turizm Hamlesi etkinliği düzenlenmişti.

Etkinliğin ilk bölümünde TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlunun yönettiği Turizm yatırımcıları için iyi bir fırsat: Adıyaman başlıklı panelde TÜROFED Mali Danışmanı Cüneyt Ertürk, Anemon Otelleri Bölge Müdürü Eşref Dinçer ve Dedeman İş Geliştirme Müdürü Oğuz Isıgüllü yer almıştı.

Adıyamanın Turizm Pazarlamasında Yeni Yöntemler başlıklı ikinci paneli yine TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu yönetirken şu konuşmacılar sunum yapmıştı:

TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Diana Turizm Kültür Turları Müdür Yardımcısı Süleyman Akçalı, Jolly Tur  Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe ve Arnika Turizm Genel Müdürü İbrahim Tanrıverdi.


Geri Dön