28 / 04 / 2024

Neo Yapı'nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

Neo Yapı'nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı. 



18 yıl önce Kadir Aydın ve Feridun Uzunyol tarafından kurulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş., ağırlıklı olarak Eyüp Göktürk ve Arnavutköy Bolluca bölgesinde faaliyet gösterdi ve projeler hayata geçirdi. 

2000'de kurulan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kemerburgaz, Göktürk ve Bolluca'da 200 bin metrekareden fazla konut, villa ve işyeri ile birçok projeye imza attı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden çıkan karara göre, Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. için yeni bir gelişme yaşandı. 

Neo Yapı nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapısı bulunan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. 

Borçlu şirket hakkında konkordato talep eden alacaklı şirketler vekili tarafından konkordato talep edilen Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat hakkında verilen kesin mühlet kararının 11 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına karar verildiği ilan edildi.

Neo Yapı nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

Neo Yapı Projeleri:

1. Neo Land 1 ve 2,

2. Neo Allegro,

3. Neo Maestro,

4. Neo Center,

5. Gölpark İstanbul,

6. Bolluca 1-2-3-4-5-6

İlan metni:

T.C. İSTANBUL 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2018/1184

TASDİK YARGILAMASI VE KESİN MÜHLET SÜRESİ UZATMA İLANI
 
Borçlu şirket hakkında konkordato talep eden alacaklı şirketler vekili tarafından konkordato talep edilen NEOYAPI ARAZİ GELİŞTİRME İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ne karşı açılan ve mahkememizde görülmekte olan Konkordatonun Tasdiki davası nedeniyle;

İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 440340 nosunda kayıtlı NEOYAPI ARAZİ GELİŞTİRME İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ hakkında 29/04/2021 günü, saat 13:30'da icra edilecek tasdik duruşmasından en az üç (3) gün önce itiraz edenlerin itiraz sebeplerini yazılı olarak bildirmek kaydıyla duruşmada hazır bulunabilecekleri, bu sürede konkordato tasdikine dair komiser raporuna ve ayrıca bu raporla ilgili olarak alınacak bilirkişi raporuna ve konkordato talebine itiraz sebeplerini belirtilen süre içinde açıklamadıkları takdirde beyanların dikkate alınmayacağı, bu süre içinde beyanda bulunmayanların duruşmada hazır bulunamayacağı hususu,

Ayrınca mahkememizce verilen kesin mühlet kararının 11/03/2021 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE 3 AY SÜRE İLE UZATILMASINA,
Karar verildiği hususu ilan olunur.

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön