04 / 05 / 2024

New York Times'tan çok konuşulacak ucuz petrol iddiası: Çok para kazanacaklar

New York Times'tan çok konuşulacak ucuz petrol iddiası: Çok para kazanacaklar

Rus Ural petrolünün varil fiyatı, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 20,8 düşerek 70,5 dolara gerilerken, Brent türü ham petrole kıyasla da yüzde 33 daha ucuz fiyattan satıldı. Ucuzlayan petrol bazı kâr fırsatlarını da gündeme getirdi.



"AVRUPA UCUZ PETROL İÇİN CAN ATIYOR"

NYT gazetesinde yer alan haberde, Hindistan'ın devlete ait petrol şirketlerinin iç pazar için milyonlarca varil Rus ham petrolü satın aldığı aktarılarak, Avrupa'nın Rusya'dan ham petrol alımından uzaklaşmasına rağmen aynı petrolü Hindistan'da rafine edildikten sonra satın almak için "can attığı" ileri sürüldü.

ABD'nin Hindistan gibi ülkeleri Rus ham petrolünü satın almayı bırakmaya zorlayabilecek daha sert yaptırımlar uygulamadığına ve Hindistan'ın Rusya ile artan ticaretine yönelik herhangi bir yaptırım tehdidini olası kılmadığına işaret edildi.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman'ın geçen ay yaptığı "Petrol mevcutsa ve indirimliyse neden almayayım? Halkımın buna ihtiyacı var" açıklamalarına yer verilen haberde, analistlerin Ukrayna'daki savaşın uzamasıyla Hindistan ile Rusya arasındaki ticaretin artmasının muhtemel olduğu yönündeki görüşleri aktarıldı.

Üst düzey Hint hükümet yetkililerinin, Avrupa ülkeleri şu anda Moskova'nın petrolünü satın alırken, Hindistan'dan Rusya ile ticaretini kesmesini istemenin "ikiyüzlülük olduğunu" düşündüğü ve Hindistan'ın "indirimli enerjiyi beğenmeme lüksüne sahip olmadığını" savunduğu öne sürüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön