04 / 05 / 2024

ucuz petrol

ucuz petrol

Rus Ural petrolünün varil fiyatı, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 20,8 düşerek 70,5 dolara gerilerken, Brent türü ham petrole kıyasla da yüzde 33 daha ucuz fiyattan satıldı. Ucuzlayan petrol bazı kâr fırsatlarını da gündeme getirdi.

Ucuz petrol sayesinde akaryakıt fiyatları düşürebilir! İşte o öneriler...

Türkiye’nin Rusya’dan tedarik ettiği petrol ile sağladığı 2 milyar dolar tasarrufun, akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Peki bu nasıl olabilir? Dr. Cem Başlevent, tek tek açıkladı. 

New York Times'tan çok konuşulacak ucuz petrol iddiası: Çok para kazanacaklar

Rus Ural petrolünün varil fiyatı, nisanda bir önceki aya kıyasla yüzde 20,8 düşerek 70,5 dolara gerilerken, Brent türü ham petrole kıyasla da yüzde 33 daha ucuz fiyattan satıldı. Ucuzlayan petrol bazı kâr fırsatlarını da gündeme getirdi.

TANAP yüzde 25 daha ucuz inşa edilecek!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Başkanı Rövneg Abdullayev, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)'ın yüzde 25 daha ucuz maliyetle inşaatının tamamlanacağını söyledi. İşte açıklaması...

En ucuz doğalgazı Türkiye mi satıyor?

Enerji Bakanı Yıldız, "Türkiye, bir petrol, doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği ülkesinin en ucuz doğalgazını satıyor. Türkiye, elektrikte de en ucuz 3 ülke arasına girdi" dedi.

Türkiye'ye ucuz gaz müjdesi!

Kuzey Irak ve Bağdat Hükümeti arasında petrol ihracı konusunda yapılan anlaşma Kürt gazının da Türkiye’ye akışının önünü açtı. Bu da Türkiye için ‘ucuz gaz’ anlamına geliyor

Paul Rawkins: Türkiye daha ucuz petrol ve artan ticaretten yararlanır!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, İran'la yapılan nükleer anlaşma sonrasında Türkiye, daha ucuz enerji ithalatı ve artan sınır ticaretinden yararlanabilecek" dedi.

Irak petrolü Türkiye'ye piyasa fiyatından satılacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarına değinen Irak Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, yakın bir zamanda Türkiye'ye gönderilecek olan petrolün, piyasadaki fiyattan daha ucuz olmayacağını söyledi.

Petrol Ofisi ile Selka Petrol işbirliği yaptı!

Petrol Ofisi ile Selka Petrol işbirliği yaptı. Selka Petrol, Petrol Ofisi ile yaptığı işbirliği kapsamında faaliyetlerine Diyarbakır Petrol Ofisi Madeni Yağlar Distribütörü olarak devam edecek...

Shell & Turcas Petrol ceza iddialarına açıklık getirdi!

Shell & Turcas Petrol A.Ş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından bayilerde otomasyon sistemlerinin kurulması ile ilgili ceza kesildiği yönünde çıkan haberler hakkında açıklama yaptı...

Hamit Demir: Konutun en ucuz olduğu ülke Türkiye!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye ’de kar marjının yüzde 10-20 gibi düşük seviyelerde seyrettiğini, konut fiyatlarının da Avrupa’ya kıyasla ucuz olduğunu söyledi.

Aziz Torun: Türkiye'nin petrolü de gayrimenkul!

Türkiye' nin petrolü gayrimenkulleri GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye ekonomisinin omurgasının gayrimenkul sektörü olduğuna dikkat çekerek "Başkalarının petrolü varsa bizim de gayrimenkulümüz var" dedi...

Petrol lisanslarına yeni düzenleme yapıldı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Rafinerici lisansı olanlar 1 ay içerisinde lisans tadil başvurusu yapacak...

Avrasya GYO Avrasya Petrol'den hisse aldı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş paylarından 15.689 adet alarak sermayesindeki paylarını %0,329 sınırına ulaştırdı...

ucuz petrol Haberi

ucuz petrol

Rus Ural petrolü nisanda varil başına 70,5 dolardan işlem gördü. Martta ortalama 89 dolar olan Ural petrolünün fiyatı nisanda yüzde 20,8 gerilerken, söz konusu dönemde ortalama 105 dolardan işlem gören Brent petrole kıyasla da 33 daha düşük fiyattan işlem gördü.

HİNDİSTAN FIRSATTAN İSTİFADE EDİYOR

ABD'nin diplomatik baskılarına ve çağrılarına rağmen Hindistan ucuzlayan Rus petrolünü "kaçırılmayacak kadar iyi bir iş" ve "karlı bir ekonomik fırsat" olarak görüyor.

Hindistan, Rusya'dan ham petrolü önemli orandaki indirimlerle satın almayı ve Hint rafinelerinin ham petrolü işleyip yurt dışına iyi karlarla satmayı planlıyor.

Ukrayna savaşının başlamasından bu yana "dünyanın en büyük 3'üncü petrol ithalatçısı ve tüketicisi" olan Hindistan'ın Rusya'dan ham petrol alımını arttırdı.

ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye "Rus petrolünü satın almanın ülkesinin çıkarına olmadığı" yönündeki çağrısı ve ABD'li bir yetkilinin yaptırımları baltalamanın "sonuçlar" doğurabileceği uyarısı yaptı.

Hindistan'ın Rus ham petrol alımlarının martta günde yaklaşık 300 bin varile...