07 / 05 / 2024

Nezih Barut kimdir?

Nezih Barut kimdir?

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut kimdir? Nezih Barut ne zamandan beri Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyor? Nezih Barut'un inşaat sektöründeki faaliyetleri nelerdir?



Nezih Barut kimdir?

Nezih Barut, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı. 1961 yılında babasını kaybeden Nezih Barut 1976 yılında Londra'dan döndü ve 15 yıl boyunca duraksama dönemi geçiren şirketin başına geçti.


İnşaat sektörü ile de ilgilenen Nezih Barut; Özcan Tahincioğlu, Alpaslan Çalım, Can Tahincioğlu, Mühibe Elif Germirli ile toplam 55 milyon TL'lik sermaye ile Tahincioğlu Ataşehir İnşaat Yatırım Anonim Şirketi 23 Eylül 2013'te kurdu.


Ota Ataşehir Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketi de Nezih Barut'un yönetim kurulunda olduğu firmalar arasında yer alıyor; Ota Ataşehir Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketi; Tahincioğlu Holding A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş., Özcan Tahincioğlu, Nezih Barut ve Münir Özkök tarafından kuruldu.


Firmanın iş konusu; Her tür ve tipte inşaatlar inşaatçılık ve inşaat müteahhitliği yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işleri yerine getirmek olarak belirlendi.


Ota Ataşehir Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını Özcan Tahincioğlu, Başkan Yardımcılığını Nezih Barut ve Yönetim Kurulu Üyeliğini ise Münir Özkök yapıyor.


Yedi Sekiz Hasan Paşa Yalısı 

İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında Beykoz Çubuklu Piri Reis Caddesinde yer alan Yedi Sekiz Hasan Paşa Yalısı Abdi İbrahim İlaç Firması'nın sahiplerinden Nezih Barut tarafından satın alındı.


2009'un ilk aylarında satışa çıkarılan yalının eski sahibi Haluk Erben'in, ilk etapta 25 milyon TL'den piyasayı yokladığı, ardından yalı piyasasındaki hareketlenme üzerine fiyatı 30 milyon TL'nin üzerine çıkardığı iddia edildi. 


Ancak Nezih Barut, yalıyı 20 milyon TL'den ucuza aldığını söyledi. Yaklaşık 20 yıl önce yenilenen yalı, 930 metrekare arsa üzerinde ve 540 metrekare kullanım alanına sahiptir.


Nezih Barut Fenerbahçe

Nezih Barut, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Mehmet Ali Aydınlar'ın Yönetim Kurulu Adayları arasında yer alıyor.



Tahincioğlu Ataşehir İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!
Özcan Tahincioğlu, Münir Özkök ve Nezih Barut, Ota Ataşehir Gayrimenkul A.Ş.yi kurdu!




Geri Dön