27 / 04 / 2024

NFT piyasasında neler oluyor? Neredeyse sıfırladı!

NFT piyasasında neler oluyor? Neredeyse sıfırladı!

NFT’lerin işlem hacimleri, 2022 yılı Ocak ayında yakaladığı rekor seviyeden yüzde 97 düşüş gösterdi. 2022 başında 17 milyar dolarlara çıkan işlem hacmi Eylül ayında 466 milyon dolara kadar düştü. Ünlülerin de piyasayı terk ettiği öğrenildi.



Blok zincirlere kaydedilen dijital sanat ve koleksiyonlar olan NFT’lerin işlem hacimleri, 2022 yılı Ocak ayındaki rekor seviyelerden yüzde 97 oranında düştü.

Dune Analytics'ten alınan son verilere göre, NFT işlem hacmi 2022 yılının başında 17 milyar dolar seviyesinde seyrederken Eylül ayında bu seviye 466 milyon dolara kadar düştü.

NFT çılgınlığındaki bu ani çöküş, ülkelerin hızla sıkılaşan para politikalarının, spekülatif varlıkları negatif yönlü bir şekilde etkilemesiyle kripto sektöründe de yaşanan 2 trilyon dolarlık yok oluşun küçük bir parçası olarak yorumlanıyor.

Bununla birlikte OpenSea, LooksRare, SuperRare, NFTX, LarvaLabs, Rarible ve Foundation gibi popüler NFT pazar yerlerinden elde edilen verilere göre, NFT furyası son 16 ayın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. En çok tercih edilen NFT marketlerden biri olan OpenSea’de bile satışlar yüzde 75’ten fazla düşüş sergiledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön