10 / 05 / 2024

NFT piyasasında neler oluyor? Neredeyse sıfırladı!

NFT piyasasında neler oluyor? Neredeyse sıfırladı!

NFT’lerin işlem hacimleri, 2022 yılı Ocak ayında yakaladığı rekor seviyeden yüzde 97 düşüş gösterdi. 2022 başında 17 milyar dolarlara çıkan işlem hacmi Eylül ayında 466 milyon dolara kadar düştü. Ünlülerin de piyasayı terk ettiği öğrenildi.



NFT’lerin değeri ve satışlardaki bu gerilemeye rağmen ise koleksiyon sahiplerinde azalma yaşanmadığı öğrenildi. Örneğin OpenSea’de hala 42 binden daha fazla sayıda satıcı olduğu bildirildi. 2022 Mart ayındaki 66 bin satıcıya kıyasla düşüş yaşamış olsa bile bu rakam yatırımcıların hala NFT’ye ilgi duyduğunu göstermeye yetiyor.

NFT piyasasında yaşanan büyük kaybın birden fazla sebebi bulunuyor olsa da dolandırıcılık olayların artması piyasaya olan güveni azalttı. Son olarak, eski bir spor yöneticisi ve ünlü kripto para takipçisi olan Jason Falovitch, dört NFT’sinin çalındığını ve 150 bin dolar değerinde para kaybettiğini kamuoyuna açıkladı.

NFT piyasalarındaki gerilemenin ayrıca koleksiyonlardaki ünlü isimlerin de ayrılmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Paris Hilton ve Jimmy Fallon gibi Ünlü isimler Bored Ape Yacht Club’tan ayrıldı ve sahip oldukları NFT’leri adeta kaderine terk etti.

Editörün notu: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir.  

Çip krizi Avrupa’yı vurdu! En büyük darbeyi Almanya aldı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön