29 / 04 / 2024

NFT piyasasında neler oluyor?

NFT piyasasında neler oluyor?

Beeple’in Everydays, The First 5000 Days isimli önemli eserini Christies’de 69,3 milyon dolara satmasıyla 2021 yılı NFT’lerin altın yılının başlangıcı oldu. 2021 yılında ardı ardına gelen rekor satışlarla yılı kapatan NFT için 2022’nin nasıl geçtiği mercek altına alındı.



Terra ekosisteminin çöküşüyle, dünya genelindeki ekonomik belirsizlikler ve ardından gelen CeFi (Centralized Finance) tasfiyelerinin ardından, NFT pazarı işlem hacmi açısından toplamda yüzde 33 azaldı ve satış sayısı da yüzde 29 oranda düşüş yaşadı. 2022 yılı başından bu yana bakıldığında ise bu, toplam işlem hacmi ise yüzde 75’lik keskin bir düşüşe işaret ediyordu.

Belirsiz faiz oranlarıyla birlikte enflasyonist faktörler, savaşlar, küresel çatışmalar ve değişken piyasalar etkileyen diğer faktörlerin gölgesinde piyasaların yüksek oynaklık yaşadığı dönemde NFT sektöründe aktif bir alım satım yapan sayısı hala 2,2 milyonun üzerinde pozitif seviyelerde ve 2021 yılının üçüncü çeyreğine göre toplamda yüzde 36 artmış vaziyette.

Alım satım yapan kişi sayısındaki artış bir yana 2022 yılında NFT’ler Metaverse ile birleşerek dev şirketlerin de önemli bir odağı haline geldi. Nike, Samsung, Starbucks, Adidas, Instagram, Coca-Cola ve daha sayısız şirket NFT pazarının devasa potansiyeline inandılar ve de markalarının pazarlamasında NFT sektörüne de yer açtılar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön