28 / 04 / 2024

Niğde Merkez'de 16.3 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsası!

Niğde Merkez'de 16.3 milyon TL'ye satılık fabrika ve arsası!

T.C. Niğde İcra Dairesi, Niğde Merkez'de yer alan fabrika ve arsasını 16 milyon 345 bin 460 TL bedelle satışa çıkardı.



T.C. Niğde İcra Dairesi, Niğde Merkez'de yer alan fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 16 milyon 345 bin 460 TL olarak belirlendi.


T.C.

NİĞDE İCRA DAİRESİ

2018/19916 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

 
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Niğde İl, Merkez İlçe, 133 Ada, 26 Parsel, FERTEK Mahalle/Köy, * Zemin (Arsa) Özellikleri ve Değeri: Niğde İli, Merkez İlçesi, Fertek Köyü, 133 Ada, 26 Parsel No.lu Parselde kayıtlı taşınmazın 82.157,68m2 yüzölçümlü olduğu, tapuda ?Bir Katlı Fabrika Binası ve Arsası? vasfında tescilli olduğu, imar planı içerisinde yer aldığı, üzerinde 1 adet fabrika nitelikli yapı, 1 adet idari bina, 1 adet kantarve 1 adet nizamiye binası bulunduğu, parselin etrafının kısmen betonarme direkli galvenizli tel ile çevrili olduğu, zemin döşemelerinin kısmen kilitli parke taşı kaplanmış olduğu, parsel içerisinde çeşitli yaşlarda meyveli ve meyvesiz ağaçların bulunduğu, yola cephesinin olduğu, taşınmazın meskûn mahal içerisinde olup, cami, okul gibi sosyal alanlara yakın mesafede bulunduğu, elektrik, su, yol, sağlık, eğitim, temizlik ve çöp toplama gibi kentsel kamu hizmetlerinden yararlanabilecek konumda bulunduğu, etrafında muhtelif katlarda ticari vasıflı yapılaşmaların bulunduğu, Niğde Organize Sanayi Bölgesinde yer aldığı, Niğde-Bor Çevreyoluna 1000 metre, Niğde Kent merkezi olarak kabul edilen Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliği hizmet binalarına ise 8,30km mesafede kaldığı mahallinde yapılan keşif ve araştırmalarım neticesinde anlaşılmıştır.
* Fabrika Binası Özellikleri ve Değeri: Yapının tek katlı olduğu, toplamda 10.780,00m² alanlı olduğu, fabrika vasfında işyeri olduğu ancak mevcut durumda kullanılmadığı, kısmen çelik ve kısmen prekast betonarme bir yapı olduğu, zemin döşemelerinin kısmen fayans kaplamalı ve kısmen beton üzeri epoksi kaplamalı olduğu, duvar ve tavanlarının kısmen sıvalı boyalı olduğu, demir doğramalı dış kapısının olduğu, pvc, demir ve aliminyum doğramalı imalatların bulunduğu, binanın mevcut durumda kullanılabilmesi için tadilatın gerekli olduğu, yapının tahmini 16-20 yaş aralığında olduğu, II. Sınıf C Grubu olup %20 yıpranma oranı ile %15 imalat eksikliğine sahip olduğu mahallinde yapılan keşiften anlaşılmıştır.
* İdari Bina Özellikleri ve Değeri: Yapının iki katlı olduğu ve toplamda 840,00m² alanlı olduğu, idari bina vasfında olduğu ancak mevcut durumda kullanılmadığı, alt katın; genel müdür odası, wc-lavabo, işyeri hekimi odası, idari amir odası, muhasebe odası vb. bölümlerden oluştuğu, üst katın ise: yönetim kurulu odası, mescit, yatak odası, salon, mutfak, wc-lavabo vb. bölümlerden oluştuğu, yapının genel olarak; zemin döşemelerinin kısmen fayans kaplamalı kısmen laminant kaplamalı ve kısmen mermer kaplamalı olduğu, duvarların sıvalı ve boyalı olduğu, tavanların sıvalı, boyalı ve kartonpiyer tavanlı olduğu, ahşap doğramalı tezgah alt-üst mutfak dolabı ile çalışma dolaplarının bulunduğu, iç kapıların ahşap doğramalı olduğu, dış kapısının demir doğramalı olduğu, pencerelerin aliminyum doğramalı olduğu, yapının tahmini 16-20 yaş aralığında olduğu, III. Sınıf A Grubu olup %20 yıpranma oranı ile %5 imalat eksikliğine sahip olduğu mahallinde yapılan keşiften anlaşılmıştır.

Niğde Merkez de 16.3 milyon TL ye satılık fabrika ve arsası!

* Nizamiye Binası Özellikleri ve Değeri: Yapının tek katlı olduğu ve 32,18m² alanlı olduğu, nizamiye binası vasfında olduğu, wc-lavabosunun bulunduğu, zemin döşemelerinin fayans kaplamalı olduğu, duvarların sıvalı ve boyalı olduğu, tavanların sıvalı ve boyalı olduğu, pvc doğramalı kapı ve pencerelerinin olduğu, yapının tahmini 11-15 yaş aralığında olduğu, II. Sınıf B Grubu olup %18 yıpranma oranı ile %5 imalat eksikliğine sahip olduğu mahallinde yapılan keşiften anlaşılmıştır.
* Kantar Özellikleri ve Değeri: Tır kantarı olarak kullanıldığı ve 70,00m² alanlı olduğu, betonarme platform üzerine kurulduğu, kantarın tahmini 11-15 yaş aralığında olduğu, kantara ait yapı sınıfının bulunmadığı anlaşılmıştır.
* İhata Duvarı Özellikleri ve Değeri: Parsel etrafına kısmi olarak örülen betonarme direkli galvenizli telli ihata duvarının 1.240,00 metre uzunluğunda ve ortalama 1,80 metre yüksekliğinde olduğu, tahmini 16-20 yaş aralığında olduğu, I. Sınıf A Grubu olup %25 yıpranma oranı ile %10 imalat eksikliğine sahip olduğu mahallinde yapılan keşiften anlaşılmıştır.
* Parke Taşı Özellikleri ve Değeri: Parsel içerisinde kısmi olarak örülen parke taşlarının 4.450,00m² alanlı olduğu, tahmini 16-20 yaş aralığında olduğu, %25 yıpranma oranı ile %10 imalat eksikliğine sahip olduğu mahallinde yapılan keşiften anlaşılmıştır.
*Kadastro Bilirkişisinin Bilirkişi Heyetimize gösterdiği sınırlar çerçevesinde taşınmaz incelenmiş olup elektrik yönüyle değerlemesi yapılacak herhangi bir imalatın ya da malzemenin olmadığı tespit edilmiştir.
*Kadastro Bilirkişisinin Bilirkişi Heyetimize gösterdiği sınırlar çerçevesinde taşınmaz incelenmiş olup makina yönüyle değerlemesi yapılacak herhangi bir imalatın ya da malzemenin olmadığı tespit edilmiştir.
Adresi : Fertek Köyü, Niğde Organize Sanayi Bölgesi, 4. Cadde Üzeri, Merkez/Niğde Niğde Merkez / NİĞDE
Yüzölçümü : 82.157,68 m2
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzıimar planında sanayi alanı niteliğinde olduğu, Taks:%70Kaks: %70, H:Serbest,ön yoldan 30 metre, komşulardan 15 metre ve arka cepheden 25 metre çekme mesafeli olduğu anlaşılmıştır.
Kıymeti : 16.345.460,70 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 1-)"4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 18. Maddesi uyarınca devir ve temlik edilemez." şerhi
2-) "144.000 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. Lehdar Merve Mensucat İnşaat San. Tic. Ltd. Şti"şerhi
1. Satış Günü : 10/06/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 07/07/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : NİĞDE ADLİYESİ MEZAT SALONU ZEMİN KAT

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen 11/01/2020 tarih ve 29/03/2021 tarihli yazılara göre
*Taşınmaz ancak mevzuata uygun olarak ve bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satışı yapılabilecektir. (11/01/2020)
*Satışa çıkarılan parsel sanayi parseli olduğu için alıcı parseli sanayi amacı dışında kullanamayacaktır. Kredi alacaklısının alması durumunda ise parseli en geç iki yıl içerisinde mevzuata uygun olarak satması yada kiralaması zorunludur.(11/01/2020)
*İcra satışına kredi alacaklısı banka haricinde katılmak isteyen alıcıların icra satışına katılabilmek için OSB'den uygun görüş yazısı gerekmektedir. (29/03/2021)
*Satış sırasında OSB mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uyulması gerekmektedir. (29/03/2021)
5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/19916 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön