29 / 04 / 2024

Nihat Özdemir ile Hamdi Akın Sabiha Gökçen'de ortak mı oluyor?

Nihat Özdemir ile Hamdi Akın Sabiha Gökçen'de ortak mı oluyor?

Havada sürpriz ortaklık iddiası...Reuters’ ın haberine göre, Hamdi Akın’ ın ortağı olduğu TAV, Sahiba Gökçen’ in yüzde 40 hissesini satın almak için görüşmeler yapıyor....




Sabiha Gökçen Havalimanı’nın üç ortağından birisi olan Hintli GMR Infrastructure şirketteki yüzde 40 hissesini satmak için görüşmelerini hızlandırırken, GMR’ın hisseleriyle halihazırda şirkette yüzde 20 paya sahip olan Malezyalı Malaysia Airports Holdings ve TAV Havalimanları Holding ilgileniyor. 


TAV’IN İLGİSİ ÇOK SÜRPRİZ 


İstanbul’un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen’de Limak Yatırım’ın da yüzde 40 hissesi bulunuyor. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, “TAV sürpriz bir biçimde Sabiha Gökçen’deki GMR’ın yüzde 40 payı ile ilgileniyor ve bu konuda görüşmeler yapıyor” dedi.  


MEVCUT ORTAKLAR ALABİLİR


Sürece yakın diğer bir kaynak, “Üçüncü bir ortağın şirkete girmesi yerine mevcut ortaklar Limak veya Malaysian Airports, GMR’ın hisselerini satın alabilirler. Satış bedelinin ne olacağı ile ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte EBITDA’nın 6-7 katı olabilir, bu da GMR için tatmin edici bir rakam anlamına gelir” ifadelerini kullandı.


BEN ŞANTİYE O, BARLARI DOLAŞIYOR


TAV Havalimanları’nın yüzde 8’i Hamdi Akın’ın patronu olduğu Akfen Holding’e ait. Söz konusu hisseler TAV tarafından alınırsa, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Hamdi Akın da bir anlamda ortak olacak. İkilinin arası üçüncü havalimanı ihalesinin ardından açılmış, Nihat Özdemir, “Ben Siirt’te şantiyeleri dolaşırım, o Londra’da barları dolaşır” demişti.


20 YILLIK İŞLETMESİNİ ALDI


MALAYSIA Airports, Limak, GMR ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletme hakkını 2007 yılında 20 yıllığına 1.93 milyar euro bedelle almışlardı. Sözkonusu konsorsiyum, havalimanını 2008 yılında devraldı ve Ekim 2009 itibarıyla da planlanan operasyonlarına başladı.


BİRİ KAZANDI BİRİ KAYBETTİ


LİMAK aynı zamanda İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı ihalesini kazanan ve Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubunda da yer alıyor. TAV Havalimanları ise Atatürk Havalimanı’nın 2021’e kadar işletme hakkına sahip. TAV üçüncü havalimanı ihalesinde üçüncü sırada yer almıştı.


Akşam


Geri Dön