15 / 05 / 2024

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in aldığı sürpriz istifa kararı sonrası ceketini alıp Riva Hasan doğan Tesisleri'nden ayrılması Türkiye'nin gündemine oturdu. İstifa sonrası Saran Grubun kazandığı Süper Lig TV ihalesinin akıbeti ikinci bir bombanın patlamasına neden olmak üzere...



TFF SARAN GRUPLA DEĞİL BEIN MEDYA İLE SÖZLEŞME İMZALAMAYI PLANLIYORDU

Nihat Özdemir'in istifası bomba bir gelişmenin daha patlamasına neden oldu. Spor Toto Süper Lig'in sona ermesine kısa bir süre kalmasına rağmen gelecek yıl maçların hangi yayıncı kuruluş aracılığıyla izleyiciyle buluşacağı açıklanmadı. Yayın ihalesine en yüksek teklifi Saran Group vermesine rağmen bugüne kadar kadar imzaların atılmaması nedeniyle ''yayıncı kuruluş'' meselesi muammaya döndü. Edinilen bilgiye göre TFF 4 Nisan'da mevcut yayıncı kuruluş beIN ile tekrar sözleşme imzalamayı amaçlıyordu ancak Nihat Özdemir'in istifa etmesi sonrasında plan suya düştü! Saran Group önümüzdeki sezon maçları yayınlamak için kendi üzerine düşen imzaları ivedilikle atıp TFF'ye gönderdi ama TFF, hala daha kazanan firmanın onayını vermedi. TFF 4 Nisan Salı günü toplanarak mevcut yayıncı kuruluş beIN ile tekrar masaya oturacaktı. Son sene TFF’ye 2.65 milyar TL ödeme gerçekleştiren beIN’in yeni ihaledeki teklifinin 2.1 milyar TL olduğu öğrenildi.

 Nihat Özdemir in TFF den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın ihalesi için yapılan görüşmeler çerçevesinde Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün Riva'da tekrar bir araya gelmişti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ,  Adana  Demirspor Başkanı Murat Sancak ve Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç, Riva'ya geldi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yöneticiler, kulüp başkanlarıyla bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantı sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa ederek kamuoyunda büyük ses getiren habere imza attı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön