29 / 04 / 2024

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in aldığı sürpriz istifa kararı sonrası ceketini alıp Riva Hasan doğan Tesisleri'nden ayrılması Türkiye'nin gündemine oturdu. İstifa sonrası Saran Grubun kazandığı Süper Lig TV ihalesinin akıbeti ikinci bir bombanın patlamasına neden olmak üzere...



1 Haziran 2019'da gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, 3 yıldır sürdürdüğü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa etti. Özdemir'in istifası sonrası başkanlık koltuğuna vekaleten TFF 1. Başkan vekili Servet Yardımcı koltuğa oturdu. Yapılan toplantı sonrası iş insanı Cavit Çağlar'ın oğlu Mustafa Çağlar yeni başkanın ardından gelen iki numaralı isim oldu. TFF'de tüzük gereği üç ay sonra seçime gidilecek. Nihat Özdemir'in TFF Başkanlığından istifası "Riva'da neler oluyor?" sorusunun sorulmasına neden oldu. Nihat Özdemir istifa kararı sonrası basına tek kelime dahi etmeden ceketini alıp TFF tesislerinden ayrıldı.

SÜPER LİG CANLI YAYIN İHALESİ MUAMMASI VE MHK'NIN HAKEM KARARI SONRASI KRİZ BÜYÜDÜ

Süper Toto Süper Lig, bu sene oldukça çalkantılı geçti. İstifalar, ünlü teknik adamlarla yolları ayrılan üç büyük kulübün karnesi, Dünya kupasına gidemeyen bir A Milli Takım, MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın istifası, Galatasaray'da Burak Elmas yönetiminin ibra edilmemesi ve Süper Lig canlı yayın sözleşmesi biten beİN medyanın yerine seneye maçları yayınlamak için ihalede en yüksek teklifi veren Saran Grubun hala daha TFF'den onay beklemesi Türk futbolundaki derin krizin su üstüne çıkan buzdağları oldu.

AHMET AĞAOĞLU: FUTBOLDA BİRÇOK SORUN VAR MHK'NIN KARARI GÜNDEM OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) 13 hakemi liste dışı bırakma kararının Tahkim Kurulu tarafından bozulmasının ardından Başakşehir Kulübü, bir açıklama yayımlayarak, TFF ve MHK'yi istifaya davet etmişti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu da Anadolu kulüplerinin gelirlerinin yüzde 80-90 düştüğüne işaret ederek, "Futbolda birçok sorun varken, gündemde MHK’nin kararı var” dedi. Ağaoğlu, ligin tescil edilmesi tartışmalarıyla ilgili de, “Neye dayanarak lig tescil edilmeyecek” diyerek tepki gösterdi. Süper Toto Süper Lig kulüplerinin hakem atamalarıyla ilgili isyanları, Süper Lig'in yeni sezonda hangi kanaldan canlı yayınlanacağına ilişkin belirsizliklerin sürdüğü dönemde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sürpriz istifası Türkiye'nin gündemine oturdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön