09 / 05 / 2024

Nihat Zeybekci: Denizli'nin en büyük hayalini gerçekleştirdik!

Nihat Zeybekci: Denizli'nin en büyük hayalini gerçekleştirdik!

Nikfer beldesi sınırları içindeki Bozdağ'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Kar Şenliği'ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci eksiklerin tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl tesisler sayesinde bölgenin üst lige çıkacağını ifade etti




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesi sınırları içindeki Bozdağ'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Kar Şenliği'ne katıldı. Telesiyejlerin çalışmaya başlamasıyla tesislerin fiziki anlamda ortaya çıktığını belirten Bakan Zeybekci, Denizli'nin en büyük hayallerinden birinin daha gerçekleştiğini söyledi. 


Kış turizmine destek

Eksiklerinin giderilmesi, konakla ve dinlenme tesislerinin tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl tesisler sayesinde bölgenin üst lige çıkacağını ifade eden Bakan Zeybekci, "Bu tesisler, yeni turizm merkezi olma anlamında bölge için önemli. Tesislerin mekanik maliyeti 18 milyon lira. Yollarıyla diğer tesislerle birlikte yatırım toplamı 30 milyon lirayı bulacak. Bölgede coğrafi bakımdan çevre illerin de kullanabileceği güzel bir kayak merkezi haline gelecek. Burası şehrin kış turizmine de destek verecek" dedi. 

Kar şenliğine Zeybekci ile birlikte Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. 


Kar motoruna bindi

Bakan Zeybekci, daha sonra telesiyejlerin bulunduğu 2 bin rakımdan zirveye bir süre kar araçlarıyla gittikten sonra kar motoruna binerek kar üzerinde gezinti yaptı. Zeybekci, oğlu Efe ve protokol üyeleri ile birlikte kar üzerinde bir süre gezinti yaptı. Bakan Zeybekci, gazetecilerin Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması'na yönelik soruları üzerine, Türkiye ve İran açısından güzel bir anlaşmaya imza atıldığını söyledi. Bakan Zeybekci, "Orada, hassasiyetler anlamında hiç kimsenin bayrağımızla, milli onurumuzla ilgili ders vermeye haddi yoktur. Bizim bu konularda hassasiyetimiz en üst düzeydedir. Ülkemiz için milletimiz için çok güzel bir anlaşma oldu. Dış ticaret hacmi 30 milyar doları bulacak anlaşmaya imza attık" diye konuştu. Akşam saatlerine kadar devam eden Kar Şenliği kapsamında zirveye çıkan vatandaşlar yanlarında getirdikleri leğen, plastik çuval ve tahta kızaklarla karın tadını çıkarttı. 



Yeni Asır




Geri Dön