27 / 04 / 2024

Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: "Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini yarın hesaplara yatırıyoruz." dedi.



Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kısa çalışma ödeneğinin süresi 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu sürenin uzatılmasından sonra Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin yapılıp yapılmayacağı merak edilmeye başlandı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; kısa çalışma ödenekleri ile milyonlarca çalışanın mağduriyeti gideriliyor. Peki Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?  Konuyla ilgili gelen son dakika açıklamasıyla kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğinin ne zaman yatacağının sorusu cevaplanmış oldu.

Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

YARIN HESAPLARA YATIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bakan açıklama yaptı: "Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini yarın (5 Mayıs) hesaplara yatırıyoruz. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödeneklerini PTT üzerinden alabilecekler."

KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Koronavirüsle mücadele kapsamında  kısa çalışma ödeneği için  başvuruda bulunan iş yerleri için ödeneğin süresi, 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İş Yerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dış etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında 4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu" nun geçici 23. maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde 31 Ocak 2021 tarihine kadar kısa süre (bu tarih dahil) İstihdam için başvuran işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanunun ek 2 nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı değildir, Cumhurbaşkanı'nın 29 Haziran 2020 tarih ve 2706 sayılı Kararnamesi ile 18 Şubat 2021 tarih ve 3556 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından belirtilen esaslar çerçevesinde, uzatılan tarihten itibaren 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Koronavirüs nedeniyle işyerinde haftalık çalışma saatlerini geçici olarak en az üçte bir azaltan veya işyerinde faaliyetini süreklilik arayışına girmeden en az dört hafta tamamen veya kısmen durduran herhangi bir işveren kısa süreli çalışma için başvurabilir.

Kısa çalışma ödeneğinin başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Tam kapanmada sistem değişti! Ödemeler geri alınacak!

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön