28 / 04 / 2024

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,89, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,67 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri elde ettiren yatırım aracı olarak belirlendi. 

Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,34, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,50 oranlarında yatırımcısına en çok kayıp yaşatan yatırım aracı olarak açıklandı. 

Nisan da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

Altı aylık değerlendirmeye göre BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 23,60, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,95 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sunan yatırım aracı şeklinde belirlenirken, aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,63, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,99 oranlarında yatırımcısına en çok kayıp yaşatan yatırım aracı olarak ifade edildi. 

Nisan da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

Finansal yatırım araçları senelik şekilde değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 34,32, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 42,20 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri kazandıran yatırım aracı olarak belirlendi. 

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından külçe altın yüzde 7,26, DİBS yüzde11,95, Euro yüzde12,45, Amerikan Doları yüzde13,57 ve mevduat faizi (brüt) yüzde23,66 oranlarında yatırımcısına kayıp yaşattı. 

TÜFE ile indirgendiğinde külçe altının yüzde 1,82, DİBS yüzde 6,78, Euro'nun yüzde 7,31, Amerikan Doları'nın yüzde 8,50 ve mevduat faizinin (brüt) yüzde 19,18 oranlarında yatırımcılarına kaybettirdiği belirlendi. 

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni haftaya yükselişle başladı!

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön