29 / 06 / 2024

Nissan-Renault ortaklığı elektrikleniyor!

Nissan-Renault ortaklığı elektrikleniyor!

Nissan ile Renault arasında aylardır süren elektrikli araç girişimine yatırım görüşmeleri sonuçlandı. Şirket, Fransız devinin Ampere markasına 600 milyon euro yatırım yapma kararı aldı.



Nissan Motor, Renault SA’nın elektrikli araç girişimi Ampere’ye yatırım yapma planlarını tamamladı ve iki şirket arasındaki sorunlu otomotiv ittifakını tekrardan dengeye oturtmak için aylardır süren müzakereleri anlaşmayla sona erdi.

İki şirket tarafından bir süredir yürütülen toplantıların olumlu sonuçlanması üzerine yapılan açıklamada, Nissan’ın elektrikli araç girişimine 600 milyon euroya (663 milyon dolar) kadar yatırım yapacağı ifade edildi. Bu anlaşmadan farklı olarak alınan karar gereği, iki şirket, Renault’nun Nissan’da sahip olduğu hisse miktarını yüzde 15’e düşürmesi konusunda görüş birliğine varırken, mevcut yüzde 43’lük hissesinin geri kalanını Fransız bir üçüncü tarafa devretmesi için yapılan anlaşmayı da resmi hale getirdi.

Nissan-Renault ortaklığı elektrikleniyor!

STRATEJİK ÇEVİKLİK KAZANDIK

Renault CEO’su Luca de Meo, Nissan ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmalar, yüz milyonlarca dolar değer yaratma potansiyeli olan çok kritik pazarlarda dünya çapında ticari operasyonları yeniden etkin hale getirmek için bize sağlam bir temel sağlayacak. Bizlere günümüzün hızla gelişen ortamında her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz stratejik çevikliği kazandıracak” şeklinde konuştu.

    De Meo’nun stratejisi için Ampere anlaşması bir güvenoyu olma özelliği de taşıyor. Fransız devin başındaki isim bir yandan elektrikli araçlara geçişle daha iyi mücadele etmek ve şirketin kârlılığını artırmak için şirketin kurumsal yapısını yenilerken diğer yandan daha küçük ortak Mitsubishi Motors’un da olduğu Fransız-Japon ittifakını rayına oturtmaya çalışıyor. Anlaşmanın dördüncü çeyrekte sonuçlanması bekleniyor.

     


    Geri Dön