30 / 06 / 2024

NNYÜ öğrencileri patlatmalı yıkım yapılacak binaları gezdi!

NNYÜ öğrencileri patlatmalı yıkım yapılacak binaları gezdi!

27 Aralık Cuma günü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak Kayseri Talaş ilçesindeki Bora Sitesi 'nde incelemelerde bulundu.




Binaların Kayseri'de ilk defa uygulanacak kontrollü patlatma tekniği ile 27 Aralık Cuma günü yıkılacağını ifade eden Arı, şöyle devam etti: "İnşaat işlerinde, özellikle taş ocakları, otoyollar, tünel, baraj inşaatlarında ve yeraltı imalat teknolojilerindeki kazı faaliyetlerinde, patlatma çalışmaları kaçınılmazdır. 

Ancak Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi, ülkemizde de patlatmadan kaynaklanan çevresel sorunlar hem mühendislere, hem de çevre sakinlerine rahatsızlık vermekte ve bazı hukuki problemler doğurmaktadır. Bu tür faaliyetlerin yerleşim birimlerine yakın olması, patlatma sırasında oluşan sarsıntı dolayısıyla çevre sorunlarına neden olmaktadır. Bu tür sorunlar patlatmalı yıkımdan beklenen ekonomik ve teknolojik sonuçların elde edilememesine, çoğu zamanda iş durmalarına ve kaynak israflarına neden olmaktadır. Bu nedenle,- patlatma çalışmalarından sorumlu teknik eleman ve yöneticilerin, çevre tesis ve yerleşim birimlerinin zarar görmeyeceği şekilde tasarımlar yapmaları ve kontrollü patlatmalar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 27 Aralık Cuma günü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak Talaş ilçesindeki Bora Sitesi'nde incelemelerde bulundu. 



Kayseri Star


Geri Dön