30 / 06 / 2024

patlatmalı yıkım yapılacak binalar

patlatmalı yıkım yapılacak binalar

27 Aralık Cuma günü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak Kayseri Talaş ilçesindeki Bora Sitesi 'nde incelemelerde bulundu.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Kaş'taki 3 bin 719 kaçak yapı yıkılacak: İlan verildi, yıkımlar yerel seçimlere kadar tamamlanacak!

Antalya'nın önemli turistik bölgelerinden olan Kaş'ta, aralarında yabancıların da yer aldığı 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı yapılacak. İşte ayrıntılar ve yıkım ile ilgili verilen ilan...

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

3 Bakanlık peş peşe duyurdu! Yüzlerce personel alımı yapılacak! Başvurular e-Devlet'ten...

Üç ayrı bakanlık kamu personeli alacağını Resmi Gazete'de yayımladı. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına toplam 780 personel alımı yapılacak. İşte detaylar...

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

Çatalca'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım yapıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, vatandaşlara yerinde ve gönüllü kentsel dönüşüm müjdesi verdi. İlçedeki ilk yıkım Mesut Üner’in takibinde yapıldı. 

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Dereli'de darp edilen kepçe operatörleri: 'Bizden izinsiz yıkım yapılamaz' diyerek saldırdılar!

Giresun Dereli'deki sel felaketinden sonra bölgede yıkım yaparken saldırıya uğrayan kepçe operatörleri ifadelerinde yaşadıklarını anlattı

patlatmalı yıkım yapılacak binalar Haberi

patlatmalı yıkım yapılacak binalar


Binaların Kayseri'de ilk defa uygulanacak kontrollü patlatma tekniği ile 27 Aralık Cuma günü yıkılacağını ifade eden Arı, şöyle devam etti: "İnşaat işlerinde, özellikle taş ocakları, otoyollar, tünel, baraj inşaatlarında ve yeraltı imalat teknolojilerindeki kazı faaliyetlerinde, patlatma çalışmaları kaçınılmazdır. 

Ancak Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi, ülkemizde de patlatmadan kaynaklanan çevresel sorunlar hem mühendislere, hem de çevre sakinlerine rahatsızlık vermekte ve bazı hukuki problemler doğurmaktadır. Bu tür faaliyetlerin yerleşim birimlerine yakın olması, patlatma sırasında oluşan sarsıntı dolayısıyla çevre sorunlarına neden olmaktadır. Bu tür sorunlar patlatmalı yıkımdan beklenen ekonomik ve teknolojik sonuçların elde edilememesine, çoğu zamanda iş durmalarına ve kaynak israflarına neden olmaktadır. Bu nedenle,- patlatma çalışmalarından sorumlu teknik eleman ve yöneticilerin, çevre tesis ve yerleşim birimlerinin zarar görmeyeceği şekilde tasarımlar yapmaları ve...