27 / 04 / 2024

Nurol Tower 'a ilave 6 kat izni verildi!

Nurol Tower 'a ilave 6 kat izni verildi!

Yurt Gazetesi 'nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nurol GYO A.Ş.'nin Çağlayan Adliyesi'nin yanında yapmakta olduğu gökdelen inşaatı için istediği ilave 6 kat ile ilgili projeyi uygun buldu.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nurol GYO A.Ş.'nin Çağlayan Adliyesi'nin yanında yapmakta olduğu gökdelen inşaatı için istediği ilave 6 kat ile ilgili projeyi uygun buldu. İlave katlarla gökdelenin toplam inşaat alanı 55.782 metrekareden, 68.612 metrekareye çıkacak. 


Teknik Üniversitesi'nden TOKİ'ye geçen ve 2011 yılında da Nurol GYO A.Ş.'ye satılan Çağlayan'daki gökdelen inşaatına, yeni katlar eklenecek. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımına göre Nurol'a verilen arazi için hazırlanan ilk projeye göre 30 katlı gökdelen yapılacaktı. 


İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkan yeni proje ile, Nurol firmasının kapasite artışı projesi hazırladığı ortaya çıktı. 


Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda şöyle denildi: "Şişli İlçesi Izzetpaşa Mah. 246DY1C Pafta 9773 Ada 3 nolu Parsel mevkiindeki Nurol GYO A.Ş. tarafından yapılması planlanan Nurol Tower kapasite artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosya, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.


" GÖKDELENE NELER EKLENECEK? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan proje dosyasında, ilave katların yasal dayanağı ve yapılacak olanlar şöyle tanımlandı: "Nurol GYO A.Ş., 1 Haziran 2013 tarihinde yayınlanan Planlı Alanla Tip İmar Yönetmeliği'nin emsal hesaplarından faydalanmak amacıyla yeniden ruhsat için başvurmuş olup, kapasite artısına giderek mevcut binaya kat çıkmak suretiyle 27 adet konut, 1 adet dükkan ve 18 adet ofis daha eklemeyi planlanmaktadır." 


Yurt


Geri Dön