27 / 04 / 2024

Nurullah Cahan: Uşak cazibe merkezi olacak!

Nurullah Cahan: Uşak cazibe merkezi olacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın her yanında çeşitli çalışmaların olduğunu belirterek, "Şehrimiz şu an da tam bir şantiye görünümündedir. Yakın zamanda cazibe merkezi bir kent olacaktır" dedi.



UŞAK Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Göreve geldiğimiz günden itibaren sıkışmış nefes alamaz durumundaki şehrimizi yeniden planlamayla işe başladık. Gelecek nesilleri düşünerek şehrimizin gelecekteki ihtiyaçlarını bugünden planlayarak işe koyulduk. 


AMACIMIZ KALICI ESERLERYAPMAK 

Amacımız yüz ölçümü küçük ama sağladığı ekonomik değeri büyük olan şehrimizi; hemşirelerimizin mutlu yaşayabilecekleri, her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilen, günümüz dünyasının en büyük sorunları olan ulaşım, çevre, sağlık, eğitim gibi konularla ilgili problemi olmayan, hemşerilerimizin i kendilerini mutlu ve huzurlu hissettikleri bir şehir inşa etmekti. Bunları yaparken de günü kurtarmak maksatlı değil kalıcı ve faydalı aynı zaman da işlevsel eser ve projeler üretmekle işe başladık' dedi. 


UŞAK'I DEĞİŞTİRECEK ADIMLAR 

Proje aşamasının tamamlanmasıyla birlikte uygulama safhasına geçildiğini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şu anda şehrimizin her noktasında yapım, yıkım, asfaltlama, yeni yol açma çalışmaları, projelerin temellerinin atılması, hızla yükselen kentsel dönüşüm alanı gibi birçok faaliyetin aynı an da yapıldığına değinerek Uşak'ın şu an şantiye görünümünde olduğunu belirtti. Cahan, belediyenin rutin hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini ama asıl projelerinin yani Uşak'ı değiştirecek projelerinde yapımına başlandığını dile getirerek Uşak projelerimizin tamamlanmasıyla yepyeni çehresine kavuşacaktır dedi. 


ŞEHRİMİZ BÜYÜK AVANTAJA SAHİP 

Bu projelerin şehrin sosyo ekonomik yapısına sunacağı katkılara da değinen Cahan, "Uşak birçok anlam da özel avantajlara sahiptir. Ulaşım kolaylığı, tarihi, doğal güzellikleri, iklimi ve ekonomisiyle Uşak bu projelerle birlikte bu avantajları çok daha verimli kullanabilen bir il olacaktır" dedi. 


BATTI ÇIKTI PROJELERİ 

Uşak Belediye Başkanı Numllah Cahan Battı çıktı projelerinin kent trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağını söyledi. Bu projeyle trafik sorunun kalmayacağına değinen Cahan, projenin hayat bulması için.çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Cahan, "Bu sıkıntıları da bitirmek için iki adet battı çıktı projesi hazırladık.Tüm resmi prosedürü bitirdik" dedi. 


DOKUZSELE PROJELERİ

Başkan Cahan, 30 milyon TL bedelle bitmesi hedeflenen projenin su tutması için gölet yapımı çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, 9 kilometrelik bir derenin kent içinden sürekli akar vaziyette olacağını ifade etti. Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne de etki edecek projeyle, kent; Eskişehir Porsuk Çayı ve Afyonkarahisar Akar Çay gibi bir bölgeye kavuşacaktır dedi. 


KENT PARK PROJESİ 

UŞAK Belediyesi'nin sürdürdüğü Kent Park Projesi aşama katetti. Yaklaşık 100 bin metrekarede hayat bulacak olan projede Meteoroloji Hizmet Binası'nın yıkımının ardından, Adliye Hizmet Binası'nın yıkımı da yapıldı. Projenin tamamen bitirilmesi için 2 yıl içinde bütün binalar yıkılacak ve görev süresinde ise proje tamamlanarak Uşak halkının hizmetine sunulacak. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM

Uşak Belediyesi,  TOKİ  ile işbirliğinde yürüttüğü projede hergün bir aşama daha geçiyor. Yaklaşık 450 milyon TL maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca Belediye hizmet binası ve Defterdarlık binaları da alana taşınacak. Cahan, projenin son halini alması adına hızlı bir çalışma sergilendiğini söyledi. 



Akşam EK



Geri Dön