02 / 05 / 2024

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS'den en az 70 puan alanlar dikkat!

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS'den en az 70 puan alanlar dikkat!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 10 zabıta memuru alıyor. Peki memur alımları için başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar...



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, toplam 10 zabıta memuru alımına ilişkin ilan verildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta memuru alımı için KPS P3 ve P93 türlerinden en az 70 puan alınmış olması gerekiyor. 

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS den en az 70 puan alanlar dikkat!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta memuru alımı başvuruları, 4 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 8 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. 

Başvuru yapacak adayların, başvuru formu ve başvuru esnasında istenen belgeler ile birlikte mesai saatleri içerisinde, sağlık personeli gözetiminde boy ve kilo ölçümü yaptırmak için, smetpaşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı No:25 Kat:4 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş adresine şahsen gitmesi gerekiyor. 

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS den en az 70 puan alanlar dikkat!

BAŞVURU ŞARTLARI 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta memuru alımı için başvuru şartları şu şekilde açıklandı: 

1. Türk vatandaşı olunması.

2. Kamu haklarından mahrum olmamak.

3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir sene veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm edilmemiş olmak.

4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi olmamak ya da askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

5. Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek akıl hastalığı veya bedensel engeli olmaması.

Zabıta memurluğu için başvuracak kişilerin B sınıfı ehliyeti olması gerekiyor. 

O belediye zabıra memuru alıyor! Başvuru tarihlerini aman kaçırmayın: KPSS den en az 70 puan alanlar dikkat!

Sözlü sınav konuları: 

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.
b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi.
c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.
d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat, konularını kapsıyor. 

Uygulamalı sınav: Kadro ünvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin belirlenmesini kapsayacak şekilde yapılacak. 

Uygulamalı sınav; 100 tam puan üzerinden yapılıyor ve  sınav kurulu üyelerince verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa işleniyor. 

Sözlü sınavın yüzde 50'si ve uygulamalı sınavı yüzde 50'si alınarak sınav puanı hesaplanıyor. Sınavda başarılı sayılmak için her iki sınavın ortalamasının en az 60 puan olması gerekiyor. 

Bu indirimleri kaçıran bin pişman olur! Otomobil firmalarından çılgın kampanya! Fiat, Toyota, Dacia, Renault, Opel, Ford

Emekliye 14 bin TL müjdesi! Ocak 2024 zamları peş peşe hesaplandı! Acil bakın!

Son dakika! Tüketici kredilerinin 400 milyar 173 milyon TL'si konut!


Geri Dön