21 / 05 / 2024

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da emekçiler fahiş kiralar sebebiyle zor günler geçiriyor. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurların tayin talep ettiğini, gardiyanların “Cezaevinde koğuş açın orada kalalım.” dediğini kaydetti.



‘İŞÇİ MEMUR BEŞ KİŞİ BİRLEŞEREK EV TUTUYOR'

Açıklamasında Bodrum'un özellikle pandemi nedeniyle yoğun göç aldığını kaydeden Atilla Serttaş, nüfusun dört katına çıktığını ve hal böyle olunca da burada kimsenin kira ödeyemez duruma geldiğini kaydetti. Açıklamasında Bodrum’da 10 bin liradan aşağı kiralık ev olmadığını ve bazı bölgelerde 1 odalı ev için aylık 45 bin lira kira istendiğini söyleyen Serttaş, kamu ve özel sektörde çalışanların 4-5 kişi toplanıp aynı evde yaşayarak ayakta durmaya çalıştığını dile getirdi.

Atilla Serttaş açıklamasında burada çalışan belediye işçileri, memurlar ve diğer iş kollarında çalışan emekçilerin geçinemediğini kaydederek, memurların burada yaşamak istemediğini ve çoğunluğunun geçim sıkıntısı yüzünden tayin istediğini kaydetti. Burada evi olan ya da ailesi burada olanların ancak tutunabildiğini kaydeden Serttaş, onun dışındaki herkesin gitmek istediğini dile getirdi.

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

'KOĞUŞ AÇIN BİZ ORADA KALALIM'

Ceza infaz memurlarının cezaevinde yatma seviyesine geldiğini dile getiren Atilla Serttaş Bodrum’da yeni açılan S tipi cezaevi olduğunu ve cezaevinde görevli ceza infaz memurlarının yüksek kira fiyatları sebebiyle yatacak yer bulamadığını söyledi. Açıklamasında infaz memurlarının da ceza evinde kalmak istediklerini dile getiren Serttal, kara mizah gibi olduğunu kaydederek, "Kim cezaevinde yatmak ister. Memurlar bir mahkûm gibi içeride yatmak için başvuruda bulunuyorlar. Bize bir koğuş açın orada kalalım diyorlar.” dedi.

‘BODRUM'DA KİRALAR SEZONLUK’

Bodrum'da turizm sezonu açıldığında kira sözleşmeniz dolacağını söyleyen Atilla Serttaş, Bodrum’da kış sezonu için ayrı, yaz sezonu için ayrı kira alındığını yani kiraların sezonluk olarak hesaplandığını söyledi. Kışın 10 bin liraya tutuğunuz yerin yazın 50 bin lira olduğunu söyleyen Serttaş, yaz sezonu da mayıs ve eylül ayları arası olduğunu sözlerine ekledi.


Geri Dön