01 / 05 / 2024

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da emekçiler fahiş kiralar sebebiyle zor günler geçiriyor. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurların tayin talep ettiğini, gardiyanların “Cezaevinde koğuş açın orada kalalım.” dediğini kaydetti.



Türkiye'de deniz turizmi denilince ilk akla gelen tatil mekânları arasında yer alan Bodrum'da da kira sorunu dar gelirlileri de zor durumda bıraktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide nüfusu 90 binden, 400 bine yükselen Bodrum’da kira fiyatları da cep yakıyor. Geçinmekte güçlük çeken emekçilerin beli fahiş kiralar nedeniyle iyice büküldü.

Kira sorunu sadece İstanbul, İzmir,  Ankara  ve Eskişehir gibi büyük illerden ibaret değil. En çok tercih edilen tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum'da da memur ve işçiler kiraya yetişemiyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş, sağlık, eğitim ve güvenlik alanında çalışan memurların geçinemediği için tayin istediklerini, işletmelerin çalışanlarını küçücük odalarda koğuş sisteminde 15 kişi yatırdığını ve dar gelirlilerin ise Bodrum’u terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Aydınlık gazetesinden Gökhan Büyük'ün haberine göre, bağımsız belediye meclis üyesi Serttaş vermiş olduğu “Ceza infaz koruma memurları ceza evinde kalmak istiyorlar” örneği ile Bodrum’da fahiş ev kiraları sebebiyle gelinen vahim durumu gözler önüne serdi. Atilla Serttaş açıklamasında belediye meclisinde bir çalışma grubu kurulduğunu ve çözüm yolları aradıklarını da dile getirdi.

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 4 kişilik ailenin barınabileceği yeni inşa edilmiş, 85 metrekare bir ev için aylık talep edilen tutar 26 bin TL.

‘3-4 KATLI KONUT YAPMAK YASAK’

Atilla Serttaş açıklamasında Bodrum’daki kiralık konut krizi ile ilgili olarak Fethiye ve Marmaris gibi tatil bölgelerinde dikey yapılanma olduğu için oradaki çalışanların konut bulma imkanlarının daha yüksek olduğunu dile getirdi. Serttaş, Bodrum’da imar yapısının az olması sebebiyle sorun yaşadıklarını dile getirerek, bir dönüm arsada sadece bir ev inşa edilebileceğini ve 3-4 katlı evlerin yapılmasının yasak olduğunu kaydetti. Serttaş açıklamasında onun için emlak fiyatlarının korkunç derecede yükseldiğini de sözlerine ekledi.


Geri Dön