22 / 05 / 2024

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da emekçiler fahiş kiralar sebebiyle zor günler geçiriyor. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurların tayin talep ettiğini, gardiyanların “Cezaevinde koğuş açın orada kalalım.” dediğini kaydetti.



SAĞLIK, EĞİTİM, GÜVENLİK ZAAFİYETİ DE DOĞURUYOR

Açıklamasında kira sorununun sağlık, eğitim ve güvenlik açısından da tehdit olduğunu dile getiren Serttaş, “Güvenliğimizi sağlayacak polis burada barınamıyorsa, öğretmen, doktor veya hemşire burada barınamıyorsa gelecekte Bodrum'da yaşayan vatandaşların sonu nasıl olur?” diye konuştu.

ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sorunun çözümü için çalışma grubu kurulduğunu da dile getiren Atilla Serttaş, Meclis'te aldıkları karar gereği, bir çalışma grubu kurduklarını ve o grupla beraber çözüm yolları üreteceklerini dile getirdi. Kafalarında bir takım çözüm önerileri olduğunu dile getiren Atilla Serttaş, bunlardan bazılarının Muğla Büyükşehir Belediyesi ile konuşup Muğla, Mumcular tarafında personeller için bir yaşam bölgesi yaratmak. Personellerin konaklaması için geçici çözümler bulmak olduğunu söyledi. Serttaş, belediye ya da devlet arazilerinde TOKİ tarafından çalışanların barınabilecekleri yerler yapılması gibi talepleri olduğunu da kaydetti.

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Atilla Serttaş, işçilerin zor şartlarda yaşadığını da dile getirerek, dışarıdan herkesin burada yaşayanların her gün şampanya içtiğini sandığını ama olayın aslının öyle olmadığını kaydederek, burada devlet memurları da dahil tüm çalışanların perişan durumda olduğunu söyledi. Açıklamasında işverenlerin de durumunun çok kötü olduğunu kaydeden Atilla Serttaş, İşverenlerin çalışanlarını yatıracak yer bulamadığını söyledi. Serttaş, "Bodrum’da genelde işveren işçilere lojman veriyor. İşletmeler, bir odaya 15 çalışanını doldurarak koğuş sisteminde yatırıyorlar.” dedi.

Bodrum’daki ev kiralarını Türkiye’de en çok kullanılan konut kiralama sitelerinden araştıran Aydınlık gazetesi, araştırmasında en ucuz kiralık evleri baz aldı. 30 metrekare büyüklüğündeki tek oda için talep edilen kira ücretinin 7 bin lira olduğu belirtilerken, içinde iki de ranza yer alıyor.. Bir banyo ve küçük bir de mutfak bulunan ev için depozito, bir yıllık kira ve emlakçıya verilen komisyon ile beraber 90 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. İlçede 1+1 60 metrekarelik daireler 10 bin liradan başlıyor. Bir işçi maaşının 5 bin 500 TL gibi asgari ücret seviyesinde olduğu düşünülürse de Bodrum’da barınma sorununun geldiği nokta gözler önüne seriliyor.

Şirketler de kira göçüne katılıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Geçmiş aylara kira ait kira bedeli nasıl tespit edilir? 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 


Geri Dön