29 / 04 / 2024

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

Bolu'nun Gerede ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında fay hattı üzerinde bulunduğu tespit edilen yapıların yıkımları yapılıyor.



Bolu'nun Gerede ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında fay hattı üzerinde yer aldığı tespit edilen binaların yıkımları gerçekleştiriliyor.

Gerede Belediyesi tarafından yapılan açıklamana muhtemel depremlerde yıkımların önüne geçmek için 2012 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında, ilçe merkezinden geçen fay hatları üzerindeki apartman, iş yeri ve kamu binalarının yıkımları gerçekleştiriliyor.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlara kira desteği de sağlanan ilçede belirlenen alana, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde 3 bloktan meydana gelen 55 daireli toplu konut ve 9 iş yerinin inşası da devam ediyor.

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

- "Fay hattı bilimsel ve resmi olarak belirlendi"

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada gazetecilere, şehri yöneten insanlar olarak afetlere karşı tedbir almanın asli görevleri olduğunu dile getirdi.

Gerede'de 1944 yılında meydana gelen depremde 4 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Hatay Kırıkhan'ın da Gerede gibi fay hattı üzerinde kaldığını belirterek, "Hatta ilçenin ortasından geçiyor. Bizde maksimum kat sayısı zemin artı 4. Oralarda 8, 10, 12 katlı yapılar gördüm. Yapı stokunun da çok eski olduğunu gördük." diye konuştu.


Geri Dön