15 / 05 / 2024

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

Bolu'nun Gerede ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında fay hattı üzerinde bulunduğu tespit edilen yapıların yıkımları yapılıyor.



Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar açıklamasında ilçedeki kentsel dönüşümün 2012 yılında başlatıldığını dile getirerek, 2014 yılında göreve geldiklerinde bakanlığa müracaat ettiklerini ve buranın riskli alan ilanını gerçekleştirdiklerini söyledi. Mustafa Allar açıklamasında öncelikle yaklaşık 120 bin metrekarelik alanda yerinde dönüşüm ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki alanların boşaltılması noktasında çalışma başlattıklarını kaydetti.

Yaptığı açıklamada ilçede "mikro bölgeleme" çalışması yaptıklarını dile getiren Mustafa Allar, kentin tamamındaki fay hatlarının belirlenmesi noktasında bilimsel çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "İlçemizi ikiye bölen fay hattı bilimsel ve resmi olarak belirlendi." dedi.

Mustafa Allar, felaketlerde yapıların insanları öldürdüğünü net biçimde görebildiklerine değinerek söz konusu projeyle, iş yerleri de dahil toplamda 1030 civarında bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

O ilde fay hattı üzerindeki binalar yıkılıyor!

- "Gerekirse kat azaltma noktasında tereddüt etmeyiz"

Aynı hızla fay hattının güney bölümündeki alanları da boşalttıklarını dile getiren Mustafa Allar, Kuzey bölümün yıkımının şu anda yapıldığını kaydederek, ilerleyen günlerde güney bölümünün de yapılacağını söyledi. Açıklamasında Gerede olarak bu dönüşüm çalışmasına asrın felaketi yaşanmadan önce başladıklarını söyleyen Mustafa Allar, "Bu iş, bugünün meselesi değil. Burada emek var. Yaklaşık olarak 10 senedir çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Mustafa Allar, halihazırdaki çalışmalarda 130 binanın yıkıldığını dile getirerek, 400 civarında bağımsız bölümün yıkımının gerçekleştiğini ve bundan sonra 350 civarında binanın yıkımının yapılacağını söyledi. Mustafa Allar açıklamasında yıkım işini nisan sonuna kadar tamamlamayı düşündüklerini söyledi. 

Yıkılan alanların yerine zemin artı 4 kat binalar inşa edileceğini söyleyen Mustafa Allar, "Bunun üstüne çıkmamız mümkün değil. Hatta ilerleyen dönemde gerekirse kat azaltma noktasında tereddüt etmeyiz." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

Marmara Denizi'nde deprem! AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika! 


Geri Dön