08 / 05 / 2024

O ilde hem ekmek zamlandı hem de gramajı düştü!

O ilde hem ekmek zamlandı hem de gramajı düştü!

Rize’de ekmeğin 250 gramdan 240 grama düşürüldüğü ve fiyatının da 5 liradan 6 liraya yükseltildiği açıklandı.



Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı 250 gram ekmek için önce 7,5 TL daha sonra 7 TL olarak fiyat talebinde bulundu. Talebin ardından RESOB (Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası) ile toplantı düzenlenerek ekmek fiyatları için görüş birliğine varıldı.

240 GRAMLIK EKMEK 6 LİRA

Yerel Olay53'teki habere göre, kararlardan biri Rize’de 250 gram ekmeğin 6,50 TL’den satılması, diğeri ise 240 gram ekmeğin 6 liradan satılması şeklindeydi. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonuna gönderilen kararın ardından Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulunca ekmek fiyatının belirlendiği bilgisine ulaşıldı.

KARAR VERİLDİ

Erdoğan'ın memleketi Rize il genelinde Türkiye genelinde olduğu gibi ekmeğin kilo fiyatının 25 lira olarak belirlendiği ve 14 Ocak 2023 Cumartesi gününden itibaren 240 gram ekmeğin 6 liradan satışa sunulacağı öğrenildi.

O ilde hem ekmek zamlandı hem de gramajı düştü!

'ZAM GELMEYECEK' DENMİŞTİ

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni yıl ile birlikte ekmeğin 8-10 lira bandına yükseleceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ocak ve şubat aylarında zam düşünülmüyor, daha sonraki aylarda da fiyatı muhafaza etmek için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön