01 / 06 / 2024

O kurumdan tüyler ürperten deprem açıklaması! Acilen göz atmak gerekiyor!

O kurumdan tüyler ürperten deprem açıklaması! Acilen göz atmak gerekiyor!

Dünya Bankası, depremin meydana getirdiği hasarın 34.2 milyar dolar olduğunu duyurdu. Tekrar iyileştirme ve inşa maliyetlerininse bu miktarın iki katına çıkabileceği ifade edildi.



Banka, depremin vurduğu 11 kentin Türkiye’de “yoksulluk oranının en yüksek olduğu kentlerden bazılarını içerdiğini ve Türkiye’deki toplam Suriyeli mülteci nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan 1,7 milyondan fazla Suriyeli mülteciye” ev sahipliği yaptığının belirtiyor.

Türkiye’deki doğrudan fiziksel zararlar üzerinde odaklanan Küresel Hızlı Afet Sonrası Hasar Tahmini (GRADE) Raporunda, 1,25 milyon kişinin yaşadığı binaların orta-ağır derecede hasar görmesi veya tamamen çökmesi nedeniyle geçici olarak evsiz duruma geldiği öngörülüyor.

O kurumdan tüyler ürperten deprem açıklaması! Acilen göz atmak gerekiyor!

HASARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ 5 İLDE

Raporda aynı zamanda, tahmin edilen hasarın yüzde 81 oranının yaklaşık 6,45 milyon kişinin yaşadığı Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman illerinde meydana geldiği ifade ediliyor.

Dünya Bankası’na göre konut binalarında yaşanan doğrudan hasarlar toplam hasarın yüzde 53’ünü (18 milyar dolar) oluşturuyor.

Toplam hasarın yüzde 28'i (9,7 milyar dolar) sağlık tesisleri, okullar, kamu binaları ve özel sektör binaları gibi konut dışı binalarda meydana geldi.

Hasarın yüzde 19'unun (6,4 milyar dolar) ise yol, elektrik ve su gibi altyapı tesislerinde yaşandığı öngörülüyor.

Rapordaki hasar tahminleri iyileştirme ve tekrar inşa maliyetlerini dahil etmiyor.

THY 46 ilde kısmi zamanlı personel alacak! Başvurular başladı!

2023 e-Devlet yardım başvurusu! Bu şartları sağlayan herkes aylık 5 bin TL destek alacak!

Yerli deprem izolatörü üretildi! Fiyatlar bir anda çakıldı!


Geri Dön