09 / 05 / 2024

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mayıs ile 2 Haziran tarihlerinde Malta’nın Valletta şehrinde ‘LivCom Komitesi’ ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü tarafından düzenlenmiş olan ve Birgu Belediye Hükümeti ile Malta Üniversitesi’nin ev sahipliğinde hayata geçirilen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri kapsamında 3’üncülük ödülünü aldı.

Yapılan uluslararası yarışmaya yerel yönetimler de ‘Yaşlı Dostu ve Yaşanabilir Şehirler’ temasında gerçekleştirdikleri en iyi uygulamaları tanıttıkları projeleri ile beraber başvuruda bulundular. Ön elemeyi geçen 24 ülkeden ile 22 şehir ve 33 projenin de içindeki yarışmada Eskişehir, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Abu Dabi ve Dubai olmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xin Yang gibi dünyanın güçlü şehirlerinin ardından 3’üncülük ödülünü aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni derinlemesine tanıtan yarışma jürisine sunum yapan Ulaşım Dairesi Başkanı olan Dr. Aytaç Ünverdi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı sıfatı ile Hale Kargın ve Proje Uzmanı F. Özlem Önk, Malta’da düzenlenmiş olan törende Eskişehir adına ödülü aldı. Ödülle ilgili açıklamada bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şunları dile getirdi;

Dünya çapında gerçekleştirilen ‘Dünya Güvenli Şehirler' sıralamasında her sene ilk 10 şehir içinde yer alıyoruz. İnsani Gelişme Vakfı gibi pek çok kurum ve kuruluş tarafından üst üste ödüllere layık görülmekteyiz. Eskişehirliler ile yaşamaktan gurur duyduğu bir kent hayalim bu ödüller ile belgeleniyor, tescilleniyor olmasından son derece mutluyum. Eskişehir dünyanın en güçlü ve zengin şehirleri içerisinde yaşanabilir üçüncü şehir olarak çok kıymetli bir ödüle daha layık görüldük. Ülkemizi uluslararası düzeyde başarı ile temsil etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız. Bu alınan ödül, kıymetli Eskişehirlilere verilmiş yeni bir ödüldür. Bu gurur hepimizin.”


Geri Dön