01 / 05 / 2024

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.



2023’TE HEDEF YÜKSELTTİ, SIRADA UZAK ÜLKELER VAR

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede 2023 yılında uzak ülkelere yoğunlaşacaklarına işaret ederek ABD pazarı, Çin, Japonya, Tayland, Vietnam gibi ülkelerde pazar payını artırma amaçlı olarak önemli fuarlara katılacaklarını, sektörel ziyaretler yapıp satın alma heyetleri oluşturacaklarını bildirdi.

YENİ HEDEF 15 MİLYAR DOLAR!

Taycı, 2023 yılında, özellikle işlenmiş tarım ürünlerindeki payı artırarak yüzde 30'luk artışla 15 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Kazım Taycı, "Mal sattığımız ve mal satmayı planladığımız ülkeleri ziyaret edip, oralardaki kontaklarla yerinde görüşerek ihracattaki etkinliğimizi korumayı ve yeni pazarlar eklemeyi istiyoruz. Resesyon riski olmayan bölgelerde yoğunluğumuzu artırmaya ve bu pazarlarda daha kalıcı olmaya yönelik mücadele edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl, uzak ülkelere ihracat stratejisini hayata geçirebilmek için özellikle navlun ve enerji konusunda destek beklediklerini anlatan Taycı, "Cumhurbaşkanımız yıl sonu ihracat rakamlarını açıklarken; ihracatçının, üreticinin finansmana ulaşımını kolaylaştırma amaçlı belirli modeller ve paketler üzerinde çalışıldığını belirtmişti. İnşallah bu paketlerin bir an önce yürürlüğe girmesi sonucu finansmana bir an önce ulaşmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Samsung Galaxy A32 128 GB Trendyol’da 7.467 TL! 4 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Samsung iddialı! Sosyal medyada en iyi fotoğraflar ondan sorulacak!

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön