19 / 05 / 2024

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

O ülkede de bundan sonra euro kullanılacak! Yerel para birimi tarih olacak

Günümüzde 19 Avrupa ülkesinde geçerli para birimi olarak kullanılan euro artık bir ülkenin daha resmi para birimi olacak. Karar 117 oyla kabul edildi. Böylelikle euro bölgesine giren ülke sayısı 20 oldu



Hırvatistan parlamentosunda 2023 yılında euroya geçişin yolunu açan yasaya onay verildi.

Hırvatistan parlamentosu, euronun resmi para birimi olarak tanıtılmasına ilişkin yasayı oyladı. Parlamentoda düzenlenen oturumda söz konusu yasa 13'e karşı 117 oyla kabul edilirken, 1 milletvekili çekimser kaldı. Avrupa Birliği'ne (AB) 2013 yılında katılan Hırvatistan, 1 Ocak 2023'ten sonra artık euro kullanmaya başlayacak.

Hırvat parlamentosundaki sağ partiler, yoksulluğu artıracağını ve halk üzerinde baskı oluşturacağını söyleyerek, euroya geçişe karşı çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön