03 / 05 / 2024

Ocak ayında emekli ne kadar zam alacak? Ocak ayı zammı belli oldu mu? İşte detaylar!

Ocak ayında emekli ne kadar zam alacak? Ocak ayı zammı belli oldu mu? İşte detaylar!

Ocak ayı zammı milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. İşte ocak ayı zammına dair detaylar!



OCAK 2023 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Ocak 2023 emekli zammına dair milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şunları söyledi; “Sene başından itibaren ocak ayında bir zam yapıldı. Ocaktaki zam bir önceki enflasyon farkıydı. Memur ve emeklilere yüzde 2,2-5 enflasyon farkı verildi. Yine aynı şekilde bu sene haziran ayı sonu itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. İlk 6 ayın enflasyon farkıydı. Bizim 1 Ocak’ta göreceğimiz zamlar aslında 1 Temmuz ayı itibarıyla ve 31 Aralık arası enflasyon farkı belli olacak.

Her ayın verilerle ortaya konulan enflasyonu TÜİK verilerine göre aslında burada memur ve emeklilere yapılacak zammı belirlemektedir. Hem OVP’de hem İstanbul Ticaret Odası’nın enflasyon araştırması tahmini verilerdir. OVP’de hükümet tahmini olarak enflasyonu açıklıyor. Şu an gıda enflasyonu yüzde 99’larda bir seyir tutuyor. Bu veriler ile beraber asıl bizim dikkate almamız gereken oranlar her ayın TÜİK verisine göre gerçekleşmiş  olan orandır.

OCAK EMEKLİ ZAMMI TAHMİNLERİ!

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, “Ocak 2023 zammı hakkında şu içinde bulunduğumuz zaman diliminde ve geçtiğimiz temmuz ve ağustos ayında gerçekleşmiş olan enflasyon farkları yüzde 3.83’tür. Hem memurlar hem de emekliler için 2 aylık bir zam farkı oluşmaktadır. Ancak hala 4 aylık sürede enflasyonu tahmin etmek biraz zordur. Bunun yanı sıra yine güncel verilere göre 6 aylık enflasyonun sene sonu itibarıyla enerji fiyatlarındaki baz etkinin azalacağı ve enflasyonun da gerileyeceği göz önünde bulundurulsa, yılın 2. 6 aylık zam diliminde enflasyonun yüzde 15’i geçmeyeceği yönündedir. Bu bir tahmindir ama gerçekleşen enflasyon şu anda da temmuz ve ağustos ayları itibarıyla yüzde 3.86’dır. Diğer 4 aylık enflasyon verileri de belli olunca net enflasyon farkı ortaya çıkacaktır” dedi.

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Eğitim ödeneği yattı mı? Öğretmen eğitim öğretim ödeneği ne kadardır? İşte detaylar!

Harry Potter ürünleri BİM’de! 9 Eylül 2022 BİM kataloğunu kaçırmayın! İşte 9 Eylül 2022 BİM kataloğu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön