30 / 04 / 2024

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre vatandaş, temmuz ayında 316,9 milyar TL tutarında kartlı ödeme gerçekleştirdi.  Vatandaş yanında nakit taşımıyor ve ödeme işlemlerini banka kartıyla ödemeyi tercih ediyor. İşte detaylar…



Pandemi ile birlikte hayatımıza daha çok giren temassız seçenekler, ödeme işlemlerinde de kendini gösteriyor. Vatandaş yanında nakit taşımıyor, ödemelerini kartla ya da havale yöntemiyle gerçekleştiriyor.

2021 yılının temmuz ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 15'lik, banka kartı adedinde yüzde 11'lik, ön ödemeli kartların adedinde ise yüzde 28'lik artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 316,1 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 15 artış gösterdi.

(Bankalararası Kart Merkezi )BKM verilerine bakıldığında, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuz ayında yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemindeki ödeme tutarına göre yüzde 109 artarak 316,9 milyar TL oldu.

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Bu ödemelerin 248,7 milyar TL'si kredi kartları ile gerçekleşirken 62,3 milyar TL'sinde banka kartları, 5,9 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Bu bilgiye göre, kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 103, banka kartı ile ödemelerde yüzde 132 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 164 olarak gerçekleşti.

Ödemeler artık kartla yapılıyor! Banka kartı kullanım oranı her geçen gün artıyor!  

Kart kullanımı sadece alışveriş işlemlerinde değil birçok ödeme işlerinde gerçekleşti. MTV'nin ikinci taksitinin ödendiği temmuz ayında, bu ödemeleri de kapsayan "kamu-vergi ödemeleri" alanında, 1 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında kartlarla 13,9 milyar TL'lik ödeme yapıldı.

Peki, en çok hangi sektörde banka kartı ile alışveriş yapıldı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön