28 / 04 / 2024

Ödemiş'te vince çıkan inşaat işçilerinin eylemi devam ediyor!

Ödemiş'te vince çıkan inşaat işçilerinin eylemi devam ediyor!

Ödemiş'te yapımı devam eden 250 yataklı devlet hastanesi inşaatında çalışan Cevdet Yaşayan, Sami Erol ve Ünal Gündüz isimli 3 işçi, 6 gün önce 36 metre yüksekliğindeki vinç kulesine çıkarak işgal eylemi başlatmıştı.




Ödemiş'te yapımı devam eden 250 yataklı yeni devlet hastanesinde 3 aydır maaşlarını alamayan işçilerin başlattığı vinç kulesindeki işgal eylemi devam ediyor.  TOKİ  tarafından Ödemiş'te yapımı devam eden 250 yataklı devlet hastanesi inşaatında çalışan Cevdet Yaşayan, Sami Erol ve Ünal Gündüz isimli 3 işçi, 6 gün önce 36 metre yüksekliğindeki vinç kulesine çıkarak işgal eylemi başlatmıştı. Önceki gece Kart İnşaat tarafından işçilerin eylemi bitirmesi için vincin elektriği kesildi. İşçiler hava soğuk olmasına rağmen vinç kabini içerisinde eylemlerine devam etti. Kart İnşaat Genel Koordinatörü Edip Kart, elektrik kesimi olayını teyit ederek, "Bu işten emniyetin de haberi var. Amacımız işçilerin bir an evvel vinci terk etmeleri, bunun için savcılığı da başvuru yaptık" dedi.

İş programının 3 ay gerisinde kaldıklarını belirten Kart, "Bundan 10 ay önce TOKİ'den bu işin ihalesini almış ve işe başlamıştık. Kaba inşaat işleri için Semtaş İnşaat firmasıyla sözleşme yaptık. Sözleşme gereği firmaya bir iş programı verdik. Çalıştırılması gereken eleman sayısı ve malzeme miktarıyla ilgili defalarca uyarı yapmamıza rağmen iş programının 3 ay gerisinde kalındı. İhtar çektik, ona rağmen iş programında ilerleme sağlayamadılar. Bunun üzerine savcılık kanalıyla bilirkişi tespiti istedik. İşin ne durumda olduğunu tespit ettirdik ve tek taraflı olarak sözleşmeyi feshettik. Yeni firmalarla sözleşme yaptık" dedi.


Günlerdir işi engelliyorlar

Sadece 8-10 işçinin ücretlerini alamadığını ifade eden Kart İnşaat Genel Koordinatörü Edip Kart, "Biz iyi niyet gösterdik. Semtaş'ın bize yaptığı hak edişlerinden yüzde 10 teminatları vardı. Bize belgeli bir şekilde bildiri yapılsın, işçilerin mağduriyetini giderelim, alacakları ödeyelim dedik. İşçiler, Semtaş'tan belge alamadıklarını söyleyerek tekrar şantiyeye geldi. Daha sonra sabaha karşı kuleye 3 kişi çıktı. Günlerdir işi engelliyorlar. Yine söylüyoruz, belge getirirlerse Semtaş'tan alacaklarını ödemeye hazırız. Savcılığa başvuru yaptık. Emniyetin de haberi var. Elektriği kestirdik. Vinçten inmelerini istiyoruz. Günde 50 bin ile 80 bin lira arası zararımız var. 50 tane usta boş bekliyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön