04 / 05 / 2024

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.



Yaptığı açıklamada mevzuata göre imar planına uygun inşaat yapmak zorunluluğuna da değinen Cansel Turgut Yazıcı, hali hazırda ofis olarak imarı olan ve ofis olarak yapılmış binaları mevzuat açısından konuta çevirmenin mümkün olmadığını söyleyerek, bu tür binalar için özel bir izin verilmeli ve düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

Yaptığı açıklamada aksi durumlarda bu binaların cansız birer yatırım olarak milli servetimizden kaybetmemize neden olacağını söyleyen Yazıcı, "Konut imal edildiğinde tabiki donatı alanı dediğimiz halkın ihtiyacı olan ekstra alanlar ayrılması gerekli. Bu konuda ise farklı uygulamalar yapılabilir" dedi.

Örnek olarak ofisinin konuta çevirmek ama isteyen ama imar planı izin vermeyenler park bahçe vb. bölgedeki sosyal donatı alanlarının iyileştirilmesi için para harcayarak izin alabileceğini söyleyen Yazıcı, farklı yaratıcı uygulamaların mutlaka bulunacağını söyledi.

 


Geri Dön